Now Reading
Ciastka migdałowe low carb

Ciastka migdałowe low carb

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis na keto ciasteczka – tym razem migdałowe, przypominające w smaku włoskie amaretti. Przepis jest szybki i banalny, jeśli macie wszystkie potrzebne składniki pod ręką to w 20 minut jesteście je w stanie wyczarować. Ciacha są nisko-węglowodanowe, zawierają mniej niż 2g węglowodanów więc spokojnie możecie je spożywać na dietach low carb.

  •     1 szklanka mąki migdałowej
  •     2 łyżki mąki kokosowej
  •     pół łyżeczki proszku do pieczenia
  •     szczypta cynamonu
  •     pół łyżeczki soli
  •     pół szklanki erytrytolu
  •     2 duże jaja
  •     4 łyżki oleju kokosowego
  •     Opcjonalnie aromat do ciasta o zapachu migdałowym

Niezbędne składniki kupisz w hewps.pl

Wymieszaj wszystkie sypkie składniki w misce, następnie dodaj jajka i rozpuszczony olej kokosowy i zmiksuj na gładką masę. My użyliśmy formy do muffinek ale równie dobrze można formować ciastka na papierze do pieczenia. Opcjonalnie można w każdym ciastku zrobić małe wgłębienie i wypełnić je bez cukrowym dżemem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni aż do zarumienienia.

Zobacz także

Z wymienionych składników wyszło nam 16 ciastek. Każde z nich zawiera więc ok 90 kcal, 8.1g tłuszczu, 1,2g węglowodanów i 2,4g białka.

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Do góry