Teraz czytasz
ORZECHOWE KULKI PROTEINOWE

ORZECHOWE KULKI PROTEINOWE

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Mamy dziś dla Was przepis na najszybszy i składający się z najmniejszej ilości składników deser na naszym blogu. Orzechowe kulki proteinowe, czyli masło orzechowe, odżywka białkowa i zmielone orzechy.
Wszystko wymieszane, schłodzone i mamy domowe, dietetyczne i wartościowe „krówki”. Nie więcej niż 10 minut roboty. Sprawdźcie sami!

Czas przygotowania: 10 minut
Składniki

Przygotowanie

Masło i odżywkę białkową należy wymieszać w misce, rozcieńczając niewielką ilością wody tak, aby konsystencja przypominała bardzo gęstą masę. Nie podajemy ilości poszczególnych składników, ponieważ w zależności od rodzaju masła i rodzaju użytej odżywki gęstość powstałej masy będzie się od siebie różnić.
Przed rozpoczęciem formowania kulek (krówek), dobrze jest umieścić masę na 5-10 minut w zamrażarce. Po jej schłodzeniu formujemy kulki i obtaczamy je w zmielonych wcześniej orzechach lub migdałach. Prawda, że proste?

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Zobacz także
masło orzechowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

Dietetyczne przepisy - Orzechowe kulki proteinowe

4 komentarze
  • A można tak mniej więcej stosunek WPC:Masło:Woda ? ;] I dałoby radę z mlekiem to zrobić zamiast wodą?:D

  • Duża łyżka masła, miarka (30g) odżywki, wymieszać i stopniowo rozcieńczać małymi ilościami wody/mleka. Powinny wyjść z tego 3-4 kulki :)

  • A da się bez odżywki? Może można np. pomieszać masło orzechowe z płatkami owsianymi czy otrębami? Nie używam odzywek, bo ich nie potrzebuję, a z kolei nie mam pomysłów na masło orzechowe, które stoi u mnie w szafce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Do góry