Białka stanowią bardzo ważny składnik odżywczy. W zależności od wzrostu, wagi i aktywności fizycznej, białko…
Na czym najlepiej smażyć. To chyba jedno z najczęściej zadawanych dietetykom pytań. Pojawia się również…
Wraz z wiekiem, (ba!) nawet z kolejnym rokiem naszego życia zauważasz, jak trudno jest schudnąć,…
Ochota na słone przekąski może przerodzić się u niektórych w uzależnienie podobne do uzależnienia od…
Głód to chyba jedno z najsilniejszych odczuć związanych z żywieniem. Upraszczając, z fizjologicznego punktu widzenia…
Żywienie to taki aspekt życia, nad którym przejmujemy kontrolę już od momentu, gdy mama przestaje…
Otyłość u dzieci w Polsce nazywana jest już słowem epidemia. Według niektórych źródeł polskie dzieci…
Masło orzechowe to jedna z najbardziej popularnych przekąsek i dodatków na diecie czy to redukcyjnej…
Cukier jest dość kontrowersyjnym produktem. Kiedyś „krzepił”, obecnie to „biała śmierć”. Babcie będą wmawiały nam,…
Chcemy żyć lepiej, chcemy być sprawniejsi, bardziej wysportowani a przede wszystkim chcemy być zdrowi. Do…
Od wielu lat w dietetyce panują różne trendy. Kiedyś baliśmy się tłuszczu, dzisiaj jemy go…
Kokos to owoc palmy kokosowej. Rosną one w krajach tropikalnych i osiągają do 30 m.…
Sezon na dynię trwa pewien okres w roku, choć jak się może okazać – nie…
O pozytywnych właściwościach orzechów słyszał na pewno każdy. Nie każdy za to jest w stanie…