- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Orkisz to jedno z najcenniejszych zbóż, synonim zdrowej żywności. Makarony orkiszowe są źródłem błonnika, magnezu, wapnia, żelaza i witamin. Oferta orkiszowych makaronów kierowana jest przede wszystkim do osób ceniących zdrowy i ekologiczny sposób odżywiania.
Wysokiej klasy włoski makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej pochodzej z certyfikowanych upraw rolniczych. Wytworzony wyłącznie z naturalnych składników, nie posiadający konserwantów i sztucznych barwników.
Skład: Mąka z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału (pochodząca z ekologicznych upraw, objetych certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 050001)
Waga: 500 g
Kraj pochodzenia: Włochy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1457 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 4,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.