Menu
Koszyk

    BATOM Mąka bananowa BIO 250g

    BATOM Mąka bananowa BIO 250g
    Brak na magazynie
    BATOM Mąka bananowa BIO 250g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: BATOM

    Ekologiczna mąka bananowa Batom jako jedna z ciekawszych alternatyw dla znanej wszystkim mąki pszennej podbija serca miłośników dobrej kuchni, diabetyków oraz osoby dbające o zbilansowaną dietę.

    Właściwości mąki bananowej

    Choć mąka bananowa Batom na pierwszy rzut oka przypomina tradycyjną mąkę, jej właściwości czynią ją produktem absolutnie wyjątkowym. Do najważniejszych z nich należy:

    •         Niski indeks glikemiczny. To dzięki niskiemu IG mąka bananowa może być stosowana także przez diabetyków dbających o poziom cukru we krwi. Rekomendowana jest także osobom kontrolujących swój jadłospis, które chcą wyeliminować napady głodu i spadki energii wynikające z wahań poziomu cukru po spożytych posiłkach.
    •         Całkowity brak tłuszczu oraz wysoka zawartość skrobi. Rozkład makroskładników w mące bananowej wzmaga uczucie sytości i pozwala na jej swobodne stosowanie na diecie beztłuszczowej.
    •         Mąka bananowa jest mąką bezglutenową, co czyni ją jedną z głównych mąk stosowanych przez osoby cierpiące na celiakię.
    •         Łatwo rozpuszcza się w płynach i nie pozostawia grudek.
    •         Neutralny smak, pozwalający na jej szerokie zastosowanie w kuchni.

    Szerokie możliwości zastosowania ekologicznej mąki bananowej oraz właściwości, jakimi nie może pochwalić się żadna inna mąka sprawiają, że powinna znaleźć swoje miejsce w każdej kuchennej szafce – nie tylko by dodać Twoim potrawom urozmaicenia, ale przede wszystkim ze względów zdrowotnych.

    Zastosowanie mąki bananowej

    Mąki bananowej BIO z powodzeniem użyjesz do wypieków, domowego makaronu czy ulubionych pierogów, bowiem w kuchni zachowuje się w sposób zbliżony do klasycznej mąki. Jedyną z istotnych różnic, na które należy zwrócić uwagę jest zwiększona zawartość skrobi w produkcie, co przekłada się na zmniejszenie ilości mąki, jaką przyjdzie Ci dodać do kolejnych dań.
    Ciekawostkę stanowi fakt, że mąką bananową można z powodzeniem zagęszczać surowe potrawy np. koktajle oraz szejki. Cecha jest szczególnie ważna dla sportowców, którzy poszukują sposobu na to, by przygotowane dania płynne charakteryzowały się zwiększoną sytością.

    Dlaczego bezglutenowa mąka bananowa Batom?

    Oferowana w optymalnym opakowaniu 250 gramów mąka bananowa jest produktem wyróżnionym certyfikatem rolnictwa ekologicznego. W praktyce oznacza to, że każdy z konsumentów ma pewność, że otrzymuje wysokiej jakości, pełnowartościowy produkt, którego produkcja została przeprowadzona tak, by zminimalizować starty w środowisku naturalnym. Przekłada się to na naturalne warunki uprawy i brak wykorzystania silnych środków chemicznych, których w dzisiejszej żywności nie brakuje.

    Skład: banany zielone (plantany)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

    • Wartość energetyczna: 1510kJ / 355kcal
    • Tłuszcz: 0,3 g
    • w tym kwasy nasycone: 0,1 g
    • Węglowodany: 81 g
    • w tym cukry: 74 g
    • Białko: 5,7 g
    • Sól: 0,1 g

    UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności