- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: BeOrganic
Dostępne opcje
- Białko roślinne pochodzące z ekologicznych upraw dyni non-GMO
- Idealne dla wegan, wegetarian i nietolerujących laktozy
- Aż 60 gramów protein w 100 gramach produktu!
- Źródło kilku cennych mikroelementów
- Spora ilość błonnika
BeOrganic Białko dyni BIO to świetne źródło protein, stworzone z myślą o wszystkich, chcących uzupełnić swoją dietę o wysokiej jakości produkt pochodzący z ekologicznych upraw dyni non-GMO.
Duża część społeczeństwa, chcąc zachować pełnię zdrowia i smukłą sylwetkę, przykłada ogromną wagę do spożywanych pokarmów. Niektórzy starają się osiągnąć powyższe cele poprzez diety eliminacyjne nie tylko w stosunku do wysokokalorycznych przekąsek, ale również usuwając z jadłospisu produkty odzwierzęce, które są bogatym źródłem białka. W takiej sytuacji należy uzupełniać je z innych źródeł, a jednym z nich może okazać się ekologiczne białko dyni.
Oferowany produkt zawiera aż 60 gramów protein na 100 gramów produktu, to naprawdę sporo biorąc pod uwagę roślinne pochodzenie. Warto podkreślić, iż odżywka jest całkowicie pozbawiona glutenu, a także białek mleka krowiego, dzięki temu stanowi świetne uzupełnienie diety u osób wykazujących nietolerancję na wyżej wymienione składniki. Spora ilość błonnika podnosi sytość posiłku, do przygotowania którego użyto białka dyni, tym samym pomagając ograniczyć podjadanie wysokokalorycznych przekąsek.
Oferowany produkt jest także źródłem cennych mikroelementów. Jednym z nich jest żelazo, którego niedobór obserwowany jest szczególnie wśród osób eliminujących mięso i produkty odzwierzęce. Uczestniczy ono w produkcji krwinek czerwonych, a także transporcie tlenu do tkanek. Równie ważne są fosfor i magnez, warunkujące dobrą kondycję układu kostno-stawowego, a także dostępność energii metabolicznej. Cynk i magnez chronią komórki przed stresem oksydacyjnym.
Podsumowując, BeOrganic Białko dyni BIO to świetne uzupełnienie diety osób, które dostarczają zbyt małą ilość protein, chcących zasmakować w ich roślinnym źródle pochodzenia, przy dodatkowej dawce cennych mikroelementów.
w 100 g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 414kcal | 21% |
Tłuszcz | 12,8g | 18% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3g | 16% |
Węglowodany | 2,5g | 1% |
w tym cukry | 2,5g | 3% |
Błonnik | 13g | - |
Białko | 60g | 120% |
Sól | 2g | 33% |
Fosfor | 1500mg | 214% |
Magnez | 700mg | 187% |
Żelazo | 15mg | 107% |
Cynk | 15mg | 150% |
Mangan | 5mg | 250% |