Menu
Koszyk

    TERRA ETICA Czekolada gorzka 75% Nikaragua BIO 100g

    TERRA ETICA Czekolada gorzka 75% Nikaragua BIO 100g
    Brak na magazynie
    TERRA ETICA Czekolada gorzka 75% Nikaragua BIO 100g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł

    Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego czekolada uważana jest za zdrową przekąskę? Czy zdarzyło Ci się nie rozumieć skąd biorą się sprzeczne informacje na jej temat? Odpowiedź jest prostsza niż mogłoby się zdawać. Prozdrowotne właściwości czekolady uzależnione są od jej jakości i zawartości kakao w całościowej masie tabliczki. Im jest go więcej, tym zdrowsza jest czekolada. Właśnie z tego względu szczególną uwagę należy zwracać na czekolady gorzkie.

    Jedną z propozycji, obok której żaden smakosz czekoladowych kostek nie może przejść obojętnie, jest gorzka czekolada 75 % Terra Etica. Unikatowy deser powstał z kakaowca wzrastającego w Nikaragui. Sam region pochodzenia nie jest jednak wyznacznikiem najwyższej jakości. Jest nim certyfikat ekologiczny, który posiadają wszystkie składniki użyte do produkcji czekolady.


    Uprawa roślin z dbałością o środowisko naturalne przynosi rezultaty nie tylko w ochronie natury. To przede wszystkim gwarancja wysokiej jakości uzyskiwanych ziaren kakao. Możliwość czerpania minerałów z niezanieczyszczonej gleby przekłada się na smak i aromat uzyskiwanego produktu. W rezultacie ziarna kakowca są niezwykle aromatyczne i znacznie smaczniejsze niż produkty niskiej jakości.


    Dzięki temu czekolady nie muszą korzystać z chemicznych wzmacniaczy smaku i dodatkowych aromatów, co jest popularną praktyką wśród znanych marek. Terra Etica, w której znajdziesz minimum 75 % czystego kakao odznacza się niezapomnianym smakiem i idealną konsystencją. Cienkie kostki stopniowo rozpływają się na języku, a Ty nie musisz zjeść całej tabliczki, by poczuć satysfakcję.


    Czekolada odznacza się idealną twardością, toteż nadaje się do dekorowania deserów, tarcia oraz wykorzystywania jako polewa do poszczególnych dań.
    Spróbuj zdrowej i naturalnej czekolady z Nikaragui, a już nigdy nie sięgniesz po wyroby czekoladopodobne!

     

    Skład: Pasta kakaowa * (66%) - Nikaragua, cukier trzcinowy *, tłuszcz kakaowy *. Masa kakaowa minimum 75%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

     

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

    • Wartość energetyczna 2457 kJ / 593 kcal
    • Tłuszcz: 45,1 g;
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g;
    • Węglowodany: 32,4 g;
    • w tym cukry: 24,4 g;
    • Błonnik: 9,7
    • Białko: 9,5 g;
    • Sól: 0, g

    UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności