- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: BioTechUSA
- Izolat białka serwatkowego o bardzo wysokiej czystości
- Szybkie i łatwe wchłanianie, wysoka biodostępność
- Wzbogacony o aminokwasy BCAA i glutaminę
- Bez dodatku cukru, wolny od laktozy i glutenu
- Idealny wybór dla osób aktywnych fizycznie
BioTech USA® Iso Whey Zero to najwyższej jakości izolat białka serwatkowego, wzbogacony porcją aminokwasów BCAA oraz glutaminy. Preparat jest wolny od glutenu i laktozy, nie zawiera również dodanego cukru.
Izolat białka serwatkowego (WPI) jest jedną z najbardziej znanych i wartościowych form białka. Powstaje z białka serwatkowego, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach. Dodatkowo są w nim obecne laktoglobuliny, immunoglobuliny oraz laktoferyna – frakcje ważne dla kondycji zdrowotnej organizmu.
Prezentowaną odżywkę przygotowano na bazie najwyższej jakości mleka. Zgodnie z zapewnieniem producenta pochodzi ono od krów hodowanych w naturalnych warunkach, karmionych trawą, nie przyjmujących antybiotyków, sztucznych hormonów ani paszy GMO.
Prezentowaną odżywkę wzbogacono porcją glutaminy i aminokwasów BCAA. Są one istotne zwłaszcza dla osób, które ciężko trenują. Mogą przyczynić się do szybszej budowy masy mięśniowej i mają korzystny wpływ na tempo oraz efektywność procesów regeneracji powysiłkowej.
Prezentowana odżywka jest wolna od substancji problematycznych i niepożądanych, takich jak laktoza oraz gluten. Ponadto nie zawiera ona dodatku cukru. Dzięki temu mogą po nią sięgnąć zarówno osoby z wrażliwym układem pokarmowym, jak i będące na diecie redukcyjnej.
Prezentowana odżywka dostarcza białka w bardzo atrakcyjnej formie. Jest dostępna w wielu ciekawych wersjach smakowych, bez problemu rozpuszcza się w wodzie, świetnie smakuje. Wchłania się błyskawicznie i nie obciąża żołądka.
Podsumowując, BioTech USA® Iso Whey Zero to szybki i łatwy sposób na wzbogacenie diety o pełnowartościowe białko. Preparat jest dedykowany zwłaszcza osobom wykazującym zwiększone zapotrzebowanie na proteiny.
w porcji (25 g) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 395 kJ/93 kcal | 5% |
Białko | 21 g | 42% |
Węglowodany | 1,3 g | < 1% |
w tym cukry | < 0,5 g | < 1% |
Tłuszcz | < 0,5 g | < 1% |
w tym tłuszcze nasycone | 0,3 g | < 1% |
Sól | 0,18 g | 3% |
Aminokwasy niezbędne (Walina, Izoleucyna, Leucyna, Histydyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan | 9448 mg | - |
Warunkowo niezbędne aminokwasy (Tyrozyna, Arginina, Cysteina, Prolina, Glutamina, Kwas glutaminowy) | 7144 mg | - |
Aminokwasy nie niezbędne (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna) | 4408 mg | - |