- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Bio Planet
Dostępne opcje
- Doskonały do deserów, galaretek, polew i dżemów
- Unikalnie słodki smak i właściwości zagęszczające
- Wegetariańska alternatywa dla żelatyny
- Hipoalergiczny zmiennik kakao
Bio Planet Karob to ekologiczny i naturalny produkt w proszku o właściwościach słodzących i zagęszczających. Użyteczny i zdrowy dodatek do wielu deserów, a także źródło cennych składników odżywczych. Doskonały dla wegan, osób nietolerujących glutenu, a także osób z alergią na kakao (ze względu na podobną konsystencję i smak, może stanowić jego bezpieczny zamiennik).
Karob, znany również jako mączka chleba świętojańskiego, to produkt powstały po zmieleniu nasion Szarańczyna strąkowego. Drzewo to jest od dawna uprawiane w rejonie Morza Śródziemnego i niegdyś pozyskiwany z niego karob był jedynym źródłem cukru dla tubylców. Obecnie stanowi on egzotyczny składnik kulinarny o licznych zastosowaniach i właściwościach prozdrowotnych.
Podsumowując, Bio Planet Karob to wymarzony składnik w kuchni każdej osoby dbającej o zdrowie. Dzięki swoim unikalnym właściwościom, pozwoli przyrządzić szeroki wachlarz deserów i dostarczy szeregu cennych składników odżywczych.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1017kJ/241kcal | * |
Tłuszcz | 0,7g | * |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | * |
Węglowodany | 49g | * |
W tym cukry | 41g | * |
Białko | 4,6g | * |
Sól | 0,09g | * |