- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Vivio
Dostępne opcje
- Substytut ryżu, kasz, ziemniaków i produktów mącznych
- Cenne źródło witamin i mikroelementów
- Źródło pełnowartościowego białka
- Idealny dodatek do dań głównych
- Długotrwałe uczucie sytości
- Świetne urozmaicenie diety
ViVio Quinoa Komosa ryżowa biała to wspaniały dodatek do posiłków, który pozwoli urozmaicić monotonię codziennej diety, dodatkowo umożliwiając zadbanie o kondycję zdrowotną.
Symbolem zdrowego pełnowartościowego posiłku jest ryż w towarzystwie piersi z kurczaka i brokułów. Niestety, prócz walorów zdrowotnych, mało w nim finezji, a ciągłe spożywanie tego dania może stać się monotonne. Ponadto jedzenie mięsa wydaje się być coraz bardziej passe, gdyż nie zgadza się z myślą ekologiczną. Na szczęście rynek fit i eko ciągle pozytywnie zaskakuje nowymi wynalazkami kulinarnymi.
Jak się okazuje, komosa ryżowa jest znana już od wielu wieków, a jej właściwości smakowe i odżywcze są nadzwyczaj cenione przez ludność Ameryki Południowej. Niedawno podbiła kubki smakowe ludzi na całym świecie. Stanowi świetny substytut ziemniaków, kaszy, czy ryżu, serwowany do głównych posiłków. Okazuje się być bardzo cennym źródłem węglowodanów złożonych, które są szczególnie istotne w diecie sportowca, gdyż organizm wykorzystuje je do produkcji energii. Wysoka ilość błonnika zapewnia długotrwałe uczucie sytości, stąd produkt jest idealnym składnikiem jadłospisów redukcyjnych. Oprócz tego zawiera wiele związków aktywnych, takich jak witaminy, mikroelementy, czy antyoksydanty.
Komosa ryżowa zyskała również przychylność wegan i wegetarian, zdumiewa bowiem wysoka ilość protein, oferowanych przez ten produkt. Stanowi to jej wielki atut, gdyż jest kolejnym odkryciem, które pozwoli zadbać nie tylko o zdrowie własne, ale także kondycję planety.
Podsumowując, ViVio Quinoa Komosa ryżowa biała to produkt polecany każdemu, kto pragnie zostać odkrywcą nowych smaków i zerwać z konwencjonalnym schematem, zakładającym spożycie ryżu, kaszy, makaronu czy ziemniaków, jako głównych składników posiłków.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1489 kJ/353 kcal | 18% |
Tłuszcz | 6,1 g | 9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 3% |
Węglowodany | 57 g | 22% |
w tym cukry | 0 g | 0% |
Białko | 14 g | 28% |
Sól | 0,01 g | < 1% |