- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Dary Natury
Dostępne opcje
- Idealna dla wszystkich fanów kawy bezkofeinowej
- Wysoka zawartość substancji prozdrowotnych
- Najwyższa, ekologiczna jakość składników
- Lepsza regulacja trawienia
- Polecana diabetykom
Dary Natury Kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka to wyśmienita w smaku alternatywa dla codziennej porannej kawy kofeinowej, która stanowi potężną dawkę zdrowia w ekologicznym wydaniu.
Kawa jest napojem, bez którego spory odsetek społeczeństwa nie wyobraża sobie idealnego poranka. Co prawda znaczna część spożywa ją ze względu na pobudzający efekt kofeiny, jednak są i tacy, którzy chcieliby rozkoszować się smakiem gorącego napoju bez dodatku popularnego stymulanta. Z myślą o wszystkich tych, którzy chcą wprowadzić nutę innowacji do swych porannych rytuałów, powstała przedstawiana poniżej kawa.
Oferowany produkt to prawdziwa innowacja na polskim rynku, nie tylko jeśli chodzi o walory smakowe. Kawa, pochodząca z przetworów rolnictwa ekologicznego, stanowi bogactwo składników wspierających dobrą kondycję organizmu. Oprócz witamin z grupy B, witaminy C, a także mikroelementów takich jak wapń, magnez, żelazo i potas, obfituje m.in. w inulinę, substancję o szerokim potencjale prozdrowotnym.
Wiele osób zmaga się zaburzeniami metabolizmu węglowodanów i lipidów, co często objawia się cukrzycą lub współistniejącą miażdżycą. Jak się okazuje kawa z topinamburu, dzięki inulinie jest swojego rodzaju wsparciem w terapii tych schorzeń. Pomaga w stabilizacji glikemii, dodatkowo ułatwiając obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Inulina to także świetny prebiotyk, który odżywia symbionty jelitowe, wspomagając prawidłową pracę przewodu pokarmowego.
Podsumowując, Dary Natury Kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka to innowacja na polskim rynku, nie tylko pod względem niesamowitego, niecodziennego smaku, ale także dodatkowych właściwości prozdrowotnych, aplikowanych wraz z poranną „małą czarną”.