- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Terrasana
Jak wiadomo migdały korzystnie wpływają na skórę, ponieważ dzięki zawartości witaminy E opóźniają procesy starzenia się. Ponadto dostarczają cynku i żelaza potrzebnego anemikom, witamin z grupy B sprzyjających koncentracji i pamięci, a zawarty w nich magnez chroni przed stresem.
Masło migdałowe to można powiedzieć, jeszcze bardziej wartościowa wersja masła orzechowego. Jest to co prawda smakołyk o wysokiej wartości energetycznej ale w odpowiednich dawkach i spożywany z wybranymi produktami wcale nie musi być tuczący.
Łyżka masła migdałowego do porannej owsianki z płatków orkiszowych, ulubionych owoców i bakalii może nadać temu już i tak pysznemu śniadaniu jeszcze przyjemniejszego smaku. Zamiast kupować mocno słodzone batoniki musli, możesz wykorzystać masło migdałowe do upieczenia swoich własnych, domowych batoników owsianych. Co bardziej kreatywni z Was mogą spróbować także przygotowania sałatki z sosem na bazie masła migdałowego. Masło wymieszane z oliwą z oliwek, świeże liście rukoli, kawałki owoców, pestek i orzechów. Wszystko zależy od Twojej fantazji, próbuj, eksperymentuj i pochwal się efektami na naszym Fan Page'u.
Masło migdałowe Bio 100% od firmy Terrasana to idealna propozycja dla osób, używających na co dzień masła orzechowego i chcących dokonać zarówno jakościowej jak i smakowej zmiany. Migdały, posiadają bowiem liczne właściwości zdrowotne. Stanowią bogate źródło jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozwalają na obniżenie poziomu złego cholesterolu we krwi (LDL). Poza kwasami tłuszczowymi, migdały zawierają również liczne składniki mineralne i odżywcze. To właśnie migdały stanowią bogate źródło witaminy E oraz witamin z grupy B. Co ważne, wykorzystane w produkcie migdały BIO pochodzą z ekologicznych upraw rolnych.
Masło migdałowe poza swoimi właściwościami to jednak przede wszystkim wspaniały smak! Migdały stanowią przysmak niemal w każdym zakątku świata. Masło migdałowe wykorzystywane może być jako dodatek do potraw, poprawiający ich smak. Szczególnie często używane jest w przypadku śniadań, dzięki swojej wartości energetycznej, ale również (a może i przede wszystkim!) smakowej. Masło orzechowe może być używane jako smarowidło do pieczywa, dodatek do owsianki (np. z płatkami orkiszowymi, owocami i bakaliami), składnik samodzielnie pieczonych ciast i batonów czy dodatek do sosów (np. z oliwą z oliwek, rukolą, kawałkami owoców, pestek i orzechów).
Skład: migdały BIO z ekologicznych upraw rolnych
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 591kcal
- Białko 19g
- Węglowodany 5g
- Tłuszcz 55g
Waga: 250g
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.