- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Terrasana
Dostępne opcje
- Idealnie gładki, przepyszny krem z blanszowanych migdałów
- Bez dodatku cukru, soli, oleju palmowego czy konserwantów
- Odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej
- Wytworzony z certyfikowanych składników ekologicznych
- Doskonały do smarowania pieczywa, wafelków, krakersów
TERRASANA Krem z blanszowanych migdałów BIO to wyśmienity dodatek do diety. Ma w składzie wyłącznie migdały pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nie zawiera dodanego cukru, soli ani oleju palmowego.
Prezentowany krem powstał z migdałów. Są one jadalnymi nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. Mogą być spożywane bezpośrednio, nadają się również na przetwory. Ceni się je za walory smakowe i powszechnie wykorzystuje, nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także kosmetycznym.
Migdały są uznawane za pokarm „gęsty odżywczo”. Podobnie jak wszystkie inne orzechy są przede wszystkim źródłem tłuszczu, jednak wyróżniają się bardzo korzystnym profilem kwasów tłuszczowych. Dominują w nim jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią ważny element prawidłowej diety. Orzechy te są również bogate w białko i błonnik. Ponadto można w nich znaleźć wiele witamin i minerałów - zaskakują zwłaszcza dość wysoką zawartością witaminy E oraz wapnia. Oprócz tego w migdałach występują substancje aktywne biologicznie, głównie polifenole i flawonoidy. Związki te mają spory potencjał przeciwutleniający, toteż wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i chronią organizm przed stresem oksydacyjnym.
Prezentowany krem wyróżnia się doskonałą jakością. Do jego przygotowania posłużył surowiec z certyfikowanych upraw ekologicznych. Migdały poddano blanszowaniu, dzięki czemu zostały one pozbawione ciemnej skórki, która jest nieco gorzkawa w smaku. Końcowy produkt ma naturalny, delikatnie słodkawy smak i idealnie gładką, kremową konsystencję. Jest wolny od wszelkich kontrowersyjnych dodatków.
Podsumowując, TERRASANA Krem z blanszowanych migdałów BIO to przepyszna pasta, którą można wykorzystać do smarowania pieczywa, wafli, krakersów. Może ona posłużyć również jako baza do przygotowania wymyślnych deserów albo sosów.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 2548kJ / 583 kcal | ** |
Tłuszcz | 52 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,5 g | ** |
Węglowodany | 10,4 g | ** |
w tym cukry | 3,1 g | ** |
Białko | 19,5 g | ** |
Sól | 0 g | ** |