- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Carlson
Dostępne opcje
- Korzystnie wpływa na układ krążenia i układ nerwowy
- Pomaga stabilizować prawidłowy poziom cholesterolu
- Przyczynia się do zwalczania wolnych rodników
- Wspiera zdrowie narządu wzroku
Carlson Super Omega-3 Gems to wyjątkowy suplement diety zawierający kwasy omega-3 pozyskane z oleju ryb głębinowych pochodzących z wód norweskich. Preparat ten został wzbogacony dodatkowo o witaminę E, która jest silnym antyoksydantem i pomaga zwalczać wolne rodniki. Kwasy omega-3 wykazują prozdrowotne działanie na niemalże cały organizm, w tym na układ krążenia i układ nerwowy.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas eikozapentaenowy (EPA) to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, należące do grupy kwasów omega-3. Mają one olbrzymi wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, szczególnie kobiet, dzieci i osób starszych. Przyczyniają się m. in. do wzrostu neuronów i ochrony komórek receptorowych siatkówki oraz mogą częściowo zapobiegać zaburzeniom nastroju i redukować poziom agresji u dzieci.
DHA i EPA sprzyjają prawidłowej pracy serca. Niektóre źródła donoszą, że kwasy te mogą redukować ryzyko wystąpienia incydentów wieńcowych oraz pozytywnie wpływać na gospodarkę lipidową. Osoby dbające o sylwetkę z pewnością docenią fakt, że kwasy omega-3 mogą także promować utratę tkanki tłuszczowej i obniżyć stężenie kortyzolu odpowiedzialnego m. in. za jej utrudnione spalanie.
Witamina E to jedna z witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Zapobiega ona utlenianiu kwasów omega-3 oraz wspomaga utylizację wolnych rodników w organizmie. Wolne rodniki tlenowe uszkadzają komórki naszego ciała, przyczyniając się m. in. do szybszego pojawiania się efektów starzenia.
Podsumowując, Carlson Super Omega-3 Gems to najlepsze źródło prozdrowotnych kwasów omega-3, które mogą wspomóc zdrowie układu krążenia i układu nerwowego, a dzięki obecności witaminy E przyczynić się także do spowolnienia efektów starzenia.
w porcji (2 kapsułki żelowe) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Kalorie | 20 | |
Tłuszcze ogółem | 2 g | 3% ** |
Białko | < 1 g | 2% ** |
Witamina E (jako d-alfa tokoferol) | 13.4 mg | 89% |
Norweski olej rybi | 2 g | † |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 łącznie | 1200 mg | † |
EPA (kwas eikozapentaenowy) | 600 mg | † |
DHA (kwas dokozaheksaenowy) | 400 mg | † |