- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Fabijańscy
Makaron z białego ryżu, pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. To produkt o szerokim zastosowaniu, smaczny i łatwy w przygotowaniu.
Makaron ryżowy jest lżejszy od pszenicznego, dlatego poleca się go w szczególności osobom dążącym do redukcji masy ciała bądź zachowania szczupłej sylwetki. Jest źródłem witamin B1, B2, B3 i E oraz składników mineralnych, takich fosfor, sód, potas, magnez i wapń. Makaron ryżowy zawiera także cenne aminokwasy, między innymi izoleucynę, leucynę, lizynę, fenyloalaninę, kwas glutaminowy oraz kwas asparaginowy. Stanowi dobry zamiennik makaron pszenicznego, szczególnie w przypadku osób stosujących dietę bezglutenową. Pasuje w szczególności do potraw kuchni azjatyckiej, a także do zup i sałatek. Idealnie komponuje się z owocami morza, kurczakiem, warzywami i sosem sojowym.
Ważną zaletą makaronu ryżowego jest to, że nie wymaga on gotowania, a jedynie zalania wrzątkiem, co skraca i znacznie ułatwia przygotowanie posiłku.
Ekologiczny makaron z białego ryżu (rurka)
Waga: 250g
Składniki: