- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Fabijańscy
Makaron przyrządzony z mąki kukurydzianej, pochodzącej z upraw ekologicznych. Pasuje do różnych potraw, dlatego stanowi dobrą alternatywę dla makaronu pszennego.
Mąka kukurydziana jest źródłem witamin A i E oraz witamin z grupy B. Zawiera także składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Znajduje się w niej zeaksantyna – barwnik z grupy karotenoidów, posiadający właściwości przeciwutleniające. Mąka kukurydziana zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna i nie zakwasza tak bardzo organizmu, dlatego pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron wytworzony z mąki kukurydzianej jest ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Poleca się do osobom, które stosują diety niskobiałkowe, na przykład ze względu chorobę nerek lub wątroby.
Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby chorujące na celiakię bądź nietolerujace glutenu, ponieważ nie zawiera tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się na dietach redukcyjnych.
Ekologiczny makaron kukurydziany - świderek (fusili)
Waga: 300g
Składniki: