Menu
Koszyk

    FABIJAŃSCY Makaron gryczany 100% BIO 300g

    FABIJAŃSCY Makaron gryczany 100% BIO 300g
    Brak na magazynie
    FABIJAŃSCY Makaron gryczany 100% BIO 300g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł

    Makaron gryczany stanowi bardzo dobrą alternatywę dla makaronów pszennych. Ze względu na swój wyjątkowy smak oraz zawartość cennych składników odżywczych jest ważnym elementem kuchni japońskiej i włoskiej. We Włoszech jest znany pod nazwą pasta di grano saraceno, natomiast w Japonii jako soba.

    Makaron jest wytwarzany z gryki – rośliny bogatej w witaminy B1, B3 i C oraz składniki mineralne takie jak wapń, żelazo, fosfor i magnez. Znajdują się w niej także aminokwasy, między innymi lizyna, lecytyna, koenzym Q10 i lipidy. Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, dlatego wykonany z niej makaron mogą spożywać osoby z celiakią lub nietolerancją glutenu. Zaletą makaronu gryczanego jest także to, że nie zakwasza organizm tak bardzo, jak makaron pszenny.

    Makaron gryczany jest delikatny w smaku i ma szerokie zastosowanie. Można go wykorzystać do przygotowania potraw kuchni włoskiej i azjatyckiej, a także zastąpić nim makaron pszenny podczas przyrządzania innych dań, na przykład zup i sałatek.

    Waga: 300g

    SKŁADNIKI: mąka gryczana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1609 kJ / 381 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności