Menu
Koszyk

    FABIJAŃSCY Makaron jaglany z prosa (świderki) 100% BIO 250g

    FABIJAŃSCY Makaron jaglany z prosa (świderki) 100% BIO 250g
    Brak na magazynie
    FABIJAŃSCY Makaron jaglany z prosa (świderki) 100% BIO 250g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł

    Ekologiczny, jaglany makaron bezglutenowy przygotowany na bazie krystalicznie czystej wody ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

    Rośliny, z których wytwarzane są makarony Fabijańscy pochodzą z małych ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

    Makaron z mąki jaglanej wytwarzanej z prosa – zboża bogatego w witaminy i składniki mineralne. Stanowi dobrą alternatywę dla makaronu pszenicznego i idealnie komponuje się z różnymi potrawami, nadając im wyjątkowy smak.

    Mąka jaglana zawiera witaminę B1 i B3 ora żelazo i magnez. Makaron jaglany jest produktem zasadotwórczym, dlatego go można polecić również tym, którzy mają problem z zakwaszeniem organizmu. Makaron jest przyrządzany z mąki nie zawierającej glutenu, jednak może zawierać jego śladowe ilości.

    Makaron jaglany, podobnie jak inne produkty firmy Fabijańscy, jest wytwarzany ze zboża pochodzącego z upraw ekologicznych, co potwierdzają odpowiednie certyfikaty. Przygotowuje się go na bazie wody źródlanej, czerpanej z górskiego źródła Kapella i filtrowanej naturalnie przez skały wapienne

    Skład: ekologiczna mąka jaglana 100% pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej.

    Informacja alergenna:

    produkt naturalnie bezglutenowy, natomiast może zawierać śladowe ilości glutenu.

    Wartości odżywcze:

    • Wartość energetyczna 1514kJ/357 kcal
    • Tłuszcz 3,2g
    • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
    • Węglowodany 70g
    • Cukry 0,5g
    • Błonnik 1,9g
    • Białko 11g
    • Sól 0g

    Sposób przygotowania:

    Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-6 litrów. Wody ma być tyle, tak aby makaron pływał w niej swobodnie podczas gotowania. Osolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości: 5-7 min., al dente: 4min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

    Waga: 250g

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności