- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Real Thai
Makaron ryżowy 10mm to cienkie, półprzezroczyste, szerokie wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody. Ten zdrowy nie zawierający glutenu ani cholesterolu makaron używany jest do potrawy Pad Thai, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.
Makarony ryżowe, są o wiele mniej kaloryczne i zdrowsze niż nasze tradycyjne makarony z mąki pszennej.
Sposób przygotowania: Moczyć w zimnej wodzie przez 8 - 10 minut, przed gotowaniem lub smażeniem należy go odsączyć, makaron gotujemy przez 2 minuty lub do momentu aż będzie miękki. Jeśli makaron nie zostanie poddany obróbce cieplnej zaraz po moczeniu, należy po odsączeniu przykryć go folią lub wypłukać w ciepłej wodzie, aby zapobiec sklejeniu się wstąrzek.
Składniki: mąka ryżowa 90%, woda 10%
Masa netto: 375 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia