- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Dania makaronowe od dłuższego czasu cieszą się złą sławą. Zarzucana wysoka kaloryczność oraz niewielkie wartości składników odżywczych przypisywane są zarówno tłustym sosom, jak i tradycyjnemu białemu makaronowi pszennemu. Zdecydowanie zdrowszą alternatywą będzie razowy makaron spaghetti, z którego przygotujemy nie tylko smaczne, ale i zdrowe dania.
Makaron razowy Semolina powstał z ekologicznej mąki. Pełny przemiał pszenicy durum pozwala na pełne zachowanie witamin i minerałów zawartych w roślinie, czego nie obserwujemy w klasycznych makaronach typu spaghetti. Kontrolowany proces wzrastania pszenicy pozwala nabyć pewność, że każde z trafiających do produkcji ziaren jest pełnowartościowe. Rośliny wzrastające na dobrym jakościowo gruncie zapewniają nie tylko bogactwo składników odżywczych, ale i głęboki, niepowtarzalny smak, który jest tak istotny w daniach makaronowych.
Żaden smakosz spaghetti nie może pozwolić sobie na rozgotowany, lepki makaron. Makaron razowy Semolina staje na wysokości zadania i zapewnia możliwość przygotowania dań al dente. Podczas gotowania zachowuje swoją fakturę, nie pochłania zbyt dużej ilości wody, a także nie zaczyna się kleić. Jest idealną, sypką propozycją makaronową, która nigdy nie zawiedzie Cię w kuchni.
Stosowanie makaronu razowego wysokiej klasy niesie za sobą szereg korzyści zdrowotnych, które odczujemy w codziennym funkcjonowaniu:
- jako źródło węglowodanów złożonych zapobiegnie nagłym wyrzutom insuliny i napadom głodu; zapewni stałą i stopniową podaż energii
- dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomoże trawienie, odchudzanie oraz zapewni sytość
- dostarczy m.in. fosforu, potasu, cynku, magnezu, selenu, żelaza, wapnia
- uzupełni niedobory witamin z grupy B oraz witaminy E cennej dla estetyki skóry
Makaron razowy jest produktem odpowiednim dla każdego. Ze smakiem zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzięki optymalnemu rozkładowi składników odżywczych, stosowany jest przez osoby żyjące aktywnie. Doskonale spisuje się zarówno w klasycznych posiłkach, jak i na diecie redukcyjnej.
Skład: Mąka z twardej pszenicy durum z pełnego przemiału, woda.
Waga: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy - produkt rolnictwa ekologicznego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcal
Tłuszcz - 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 66 g
w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.