Menu
Koszyk

    ALCE NERO Makaron Fusili trójkolorowy BIO 500g

    ALCE NERO Makaron Fusili trójkolorowy BIO 500g
    Brak na magazynie
    ALCE NERO Makaron Fusili trójkolorowy BIO 500g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Alce Nero

    Wysokiej klasy włoski makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum pochądzej z certyfikowanych upraw rolniczych. Wytworzony wyłącznie z naturalnych składników, nie posiadający konserwantów i sztucznych barwników. Zielony i czerwony kolor makaron zawdzięcza charakterystycznym dla włoskiej kuchni: suszonemu szpinakowi i suszonym pomidorom.

     

    Podczas gotowania klasyczny makaron wykonany z semoliny utrzymuje pożądaną zwartą fakturę i naturalny bursztynowy kolor, który jest wyróżnikiem dobrego jakościowo makaronu. Makaron wykonany z pszenicy zwyczajnej o porównywalnej zawartości białka pochłania podczas gotowania więcej wody, czyniąc go miękkim i lepkim a jego kolor jest jasno szary i wymaga sztucznego dobarwiania. Makaron z pszenicy durum pozostaje nieco twardszy, nie nabiera specjalnie wody i utrzymuje charakterystyczną konsystencję.

     

    Skład: Mąka z twardej pszenicy durum z pełnego przemiału, suszone pomidory 4%, suszony szpinak 1,8%   (składniki ekologiczne, objęte certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 060018)

    Waga: 500g 

    Kraj pochodzenia - Włochy

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 1478 kJ/352 kcal
    Tłuszcz - 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
    Węglowodany - 71 g
    w tym cukry - 2,9 g

    Błonnik - 3,5 g
    Białko - 12 g
    Sól - 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności