Menu
Koszyk

    ALB GOLD Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 500g

    ALB GOLD Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 500g
    Brak na magazynie
    ALB GOLD Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 500g
    12,90 zł
    Bez podatku: 12,90 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Alb Gold
    • Wysokiej jakości, ekologiczny makaron kukurydziano-ryżowy 
    • Źródło cennego błonnika 
    • Tylko 2 składniki
    • Bez glutenu 

    Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to wysokiej jakości ekologiczny produkt, bogaty w cenne składniki odżywcze. Doskonale sprawdzi się jako podstawa do wielu dań kuchni włoskiej i nie tylko. 

    Makaron firmy Alb Gold nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być bez obaw spożywany przez osoby borykające się z celiakią.

    Mąka kukurydziana jest uzyskiwana poprzez zmielenie wysuszonych dojrzałych ziaren kukurydzy. Wykorzystuje się ją powszechnie do produkcji makaronu, wypieku chleba, ciast i ciastek.  

    Mąka ryżowa jest wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Znalazła szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej do produkcji jadalnego papieru ryżowego, makaronu, pieczywa, pysznych ciast i ciasteczek. 

    Bogactwo wartości odżywczych 
    Makaron kukurydziano-ryżowy jest bogaty w witaminę B1 i B6, które wspierają prawidłową pracę układu nerwowego. Zawiera również foliany, żelazo, cynk, magnez oraz karotenoidy o działaniu antyoksydacyjnym. 

    Źródło cennego błonnika 
    Mąka kukurydziana i mąka ryżowa są bogate w błonnik, który wspomaga perystaltykę jelit i przeciwdziała zaparciom. Dodatkowo, pęcznieje w żołądku zapewniając uczucie sytości. Makaron kukurydziano-ryżowy jest lekkostrawny, przez co poleca się go osobom z dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi. 

    Podsumowując, Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to doskonała alternatywa makaronu ze zwykłej mąki pszennej. To niezwykła kompozycja mąki kukurydzianej i ryżowej, która wyjątkowo urozmaici smak wielu dań. 

    Wielkość opakowania 500g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1497 kJ / 353 kcal-
    Tłuszcz1,4g-
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5g-
    Węglowodany77,1g-
    w tym cukry1,0g-
    Białko7,1g-
    Błonnik2,1g-
    Sól0,02g-
    Składniki: mąka kukurydziana* (70%), mąka ryżowa* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Stosować wedle uznania. Gotować ok. 8 min.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: ECO, Bez glutenu, Wegański, Wegetariański
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności