- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alb Gold
Dostępne opcje
- Wysokiej jakości, ekologiczny makaron kukurydziano-ryżowy
- Źródło cennego błonnika
- Tylko 2 składniki
- Bez glutenu
Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to wysokiej jakości ekologiczny produkt, bogaty w cenne składniki odżywcze. Doskonale sprawdzi się jako podstawa do wielu dań kuchni włoskiej i nie tylko.
Makaron firmy Alb Gold nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być bez obaw spożywany przez osoby borykające się z celiakią.
Mąka kukurydziana jest uzyskiwana poprzez zmielenie wysuszonych dojrzałych ziaren kukurydzy. Wykorzystuje się ją powszechnie do produkcji makaronu, wypieku chleba, ciast i ciastek.
Mąka ryżowa jest wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Znalazła szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej do produkcji jadalnego papieru ryżowego, makaronu, pieczywa, pysznych ciast i ciasteczek.
Podsumowując, Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to doskonała alternatywa makaronu ze zwykłej mąki pszennej. To niezwykła kompozycja mąki kukurydzianej i ryżowej, która wyjątkowo urozmaici smak wielu dań.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1497 kJ / 353 kcal | - |
Tłuszcz | 1,4g | - |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g | - |
Węglowodany | 77,1g | - |
w tym cukry | 1,0g | - |
Białko | 7,1g | - |
Błonnik | 2,1g | - |
Sól | 0,02g | - |