- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Real Thai
Dostępne opcje
- Makaron z mąki ryżowej w kształcie cienkich wstążek
- Wolny od konserwantów i sztucznych barwników
- Nie zawiera glutenu i nie jest wytwarzany z jaj
- Idealny do potraw kuchni azjatyckiej
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan
REAL THAI Makaron ryżowy 3mm to cienkie, jedwabiste wstążki wykonane wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Nie zawierają żadnych chemicznych dodatków, sztucznych barwników czy konserwantów. Są też wolne od glutenu i składników odzwierzęcych.
Makaron ryżowy jest idealną alternatywą dla makaronu pszennego. Podobnie jak ten tradycyjny, dostarcza głównie węglowodany, ale można w nim znaleźć także witaminy z grupy B, potas, magnez, cynk, selen oraz mangan. Zawiera również nieco białka, dzięki czemu jest sycący i na długo zaspokaja głód. Z racji tego, że w ryżu nie występuje gluten jest to makaron naturalnie bezglutenowy. Do przygotowania prezentowanego makaronu nie użyto również jaj, dzięki czemu mogą go spożywać zarówno osoby na diecie bezglutenowej, jak i wegańskiej.
Makaron ryżowy jest bardzo uniwersalny. Zwykle jest kojarzony z daniami kuchni orientalnej – cienkie, jedwabiste wstążki są podstawą słynnego tajskiego dania Pad thai. Ma on jednak o wiele więcej zastosowań. Cechuje się subtelnym i delikatnym smakiem, łatwo chłonie inne smaki, dlatego sprawdza się zarówno w dniach słodkich, jak i wytrawnych. Pasuje do zup, sosów, smażonych warzyw oraz mięs. Stanowi podstawę wielu sałatek, idealnie komponuje się z serem i owocami.
Makaron ryżowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Jest chętnie wykorzystywany przez osoby zabiegane, które cenią sobie dobre jedzenie, ale nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Cienkie wstążeczki makaronu ryżowego wymagają jedynie ok. 2 minut gotowania, choć wcześniej warto je przez kilka minut moczyć w zimnej wodzie.
Podsumowując, REAL THAI Makaron ryżowy 3mm to świetna alternatywa dla tradycyjnych, pszennych nitek. Jest lekki, pożywny i smaczny. Idealnie pasuje do dań kuchni orientalnej, ale sprawdzi się także naszej rodzimej kuchni.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1540 kJ / 370 kcal | * |
Tłuszcz | 1 g | * |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | * |
Węglowodany | 82 g | * |
w tym cukry | 0 g | * |
Białko | 7 g | * |
Sól | 0,09 g | * |