- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alb Gold
Dostępne opcje
- Makaron z ekologicznej mąki z czerwonej soczewicy
- Może zastąpić tradycyjny makaron z pszenicy
- Certyfikowany produkt bezglutenowy
- Posiada wiele wartości odżywczych
- Wspaniale wygląda i smakuje
FIT ‘n’ FREE Makaron z czerwonej soczewicy to tzw. makaron „warzywny”. Został przygotowany na bazie ekologicznej mąki z czerwonej soczewicy. Po ugotowaniu zachowuje kształt świderek, a w smaku niewiele różni się od zwykłego makaronu. Jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej.
Prezentowany makaron powstał z mąki z czerwonej soczewicy. Roślina ta skrywa w sobie wiele cennych składników odżywczych. Jest wyjątkowo zasobna w białko, dlatego często poleca się ją osobom, które wykluczyły ze swojego jadłospisu produkty odzwierzęce. Dostarcza mało tłuszczu i sporą ilość błonnika, dzięki temu skutecznie zaspokaja głód i syci na długo. Oprócz tego zawiera liczne witaminy (A, B1, B3, B5, B6, B12, C, K), mikro- i makroelementy (potas, magnez, sód, żelazo, wapń, fosfor, cynk).
Prezentowany makaron to certyfikowany produkt bezglutenowy, organiczny i wegański. Wyróżnia się najwyższą jakością – został wyprodukowany z surowca pochodzącego z ekologicznych upraw. Może być spożywany przez osoby chorujące na celiakię (jest oznaczony licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa), jest rekomendowany osobom na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Makaron z czerwonej soczewicy posiada wszelkie właściwości typowego makaronu. Ugotowany w lekko osolonej wodzie zachowuje swój unikalny, spiralny kształt, nie rozpada się i nie klei. Smakiem praktycznie nie odbiega od zwykłego makaronu, dlatego doskonale pasuje do zup, zapiekanek, sałatek oraz sosów. Można go przyrządzić również na słodko, np. z owocami.
Podsumowując, FIT ‘n’ FREE Makaron z czerwonej soczewicy to prawdziwa gratka dla miłośników makaronów. Poza wyjątkowym smakiem i pożądanym profilem składników odżywczych wyróżnia się unikalnym, czerwonym kolorem, dzięki czemu świetnie prezentuje się na talerzu.
w 100 g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1453 kJ / 343 kcal | * |
Tłuszcz | 1,7 g | * |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | * |
Węglowodany | 56 g | * |
w tym cukry | 2,2 g | * |
Błonnik | 5,9 g | * |
Białko | 23 g | * |
Sól | * |