- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Bio Planet
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migałowca. Charakteryzuje sie delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
Migdały są bogatym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, obniżających poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi. Już jedna garść migdałów potrafi znacząco zredukować ryzyko chorób niedokrwiennych serca.
Obecna w migdałach witamina E, zmniejsza ryzyko miażdżycy i zawału serca, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Działa mniej więcej jak coś w rodzaju eliksiru młodości opóźniając starzenie się komórek. Pozytywne działanie migdałów spowodowane jest również tym, że są one bogatym źródłem błonnika, który usprawnia między innymi pracę jelit.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g :
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g)
Węglowodany - 5,4 g (w tym cukry - 4,8 g)
Białko - 22 g
Skład: migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga: 250g
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu oraz soi, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.