Menu
Koszyk

    DARY NATURY Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g

    DARY NATURY Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g
    Brak na magazynie
    DARY NATURY Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł

    Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach, gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąką zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez, czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.

    Sposób użycia:
    Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
    Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika

    Zawartość podstawowych składników w suchej masie: Sód 17 mg/kg, Potas 4500 mg/kg, Fosfor 730 mg/kg, Wapń 740 mg/kg, Magnez 340 mg/kg, Błonnik 16,8%, Białko 4,1%, Kwasy tłuszczowe 5,1%, Sole mineralne 1,2%, Węglowodany 72,8%

     

    Waga: 500g

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności