Menu
Koszyk

    BIOVEGAN Zakwas chlebowy Quinoa w proszku BIO 20g

    BIOVEGAN Zakwas chlebowy Quinoa w proszku BIO 20g
    Brak na magazynie
    BIOVEGAN Zakwas chlebowy Quinoa w proszku BIO 20g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: BioVegan

    Własnoręczny wypiek chleba staje się coraz bardziej popularny. Daje nam możliwość pełnej kontroli nad składem spożywanego pieczywa, a także możliwość przyrządzenia go według własnych upodobań smakowych. Niestety, niezwykle aromatyczny i zdrowy chleb na zakwasie wymaga wcześniejszego jego przyrządzenia. A kto robił zakwas ten wie, że nie jest to sztuka prosta. Często nawet sprawdzone przepisy na zakwas nie gwarantują powtarzalności smaku i idealnej konsystencji wypieku. Rozwiązaniem może okazać się starannie opracowany zakwas chlebowy w proszku od Biovegan, z którym pieczenie chleba będzie prostsze niż może Ci się wydawać!

    Tym razem firma postawiła na niecodzienną propozycję, która urozmaici nasz codzienny jadłospis. Prezentowany zakwas z komosą ryżową został odznaczony certyfikatami BIO, Vegan oraz gluten – free. Jest więc idealny dla osób cierpiących na alergie pokarmowe, zwracających uwagę na jakość spożywanego pożywienia, a także dla każdego, kogo urzeka niesamowity smak chleba.


    Ten możliwy jest do uzyskania jedynie wtedy, gdy zakwas został przygotowany z wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości, które charakteryzują się pełnią smaku.
    Quinoa zawarta w zakwasie sprawia, że świeży chleb przypada do gustu nie tylko dorosłym, ale także dzieciom, które niezwykle ciężko zachęcić do wyboru zdrowych i bogatych w wartości odżywcze produktów spożywczych.

    Wybór zakwasu chlebowego w proszku BIO pozwala na szybkie i sprawne przygotowanie chleba z komosą ryżową, do którego dorzucimy wszystkie ulubione ziarna. Dodatkowo, opakowanie zostało przygotowane tak, by zużyć je jednorazowo i nie martwić się koniecznością przechowywania pozostałego zakwasu.
    Biovegan stawia na zadowolenie konsumentów ze zdrowych i pożywnych produktów, których przygotowanie jest priorytetem tej ekologicznej firmy. Oferowane produkty są odpowiednie do stosowania zarówno przez osoby indywidualne, jak i restauracje oferujące dania wegańskie i bezglutenowe.
    Jeśli marzysz o idealnym, prostym w przygotowaniu chlebie z chrupiącą skórką – wypróbuj zakwas w proszku. Z tyłu opakowania znajdziesz prosty przepis, z którego warto skorzystać!

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO

    Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.


    Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych 9 g, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
    Tłuszcz: 2,42 g;
    Węglowodany: 80,0 g;
    Błonnik: 2,47 g;
    Białko: 9,71 g

    UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności