- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: BioVegan
Własnoręczny wypiek chleba staje się coraz bardziej popularny. Daje nam możliwość pełnej kontroli nad składem spożywanego pieczywa, a także możliwość przyrządzenia go według własnych upodobań smakowych. Niestety, niezwykle aromatyczny i zdrowy chleb na zakwasie wymaga wcześniejszego jego przyrządzenia. A kto robił zakwas ten wie, że nie jest to sztuka prosta. Często nawet sprawdzone przepisy na zakwas nie gwarantują powtarzalności smaku i idealnej konsystencji wypieku. Rozwiązaniem może okazać się starannie opracowany zakwas chlebowy w proszku od Biovegan, z którym pieczenie chleba będzie prostsze niż może Ci się wydawać!
Tym razem firma postawiła na niecodzienną propozycję, która urozmaici nasz codzienny jadłospis. Prezentowany zakwas z komosą ryżową został odznaczony certyfikatami BIO, Vegan oraz gluten – free. Jest więc idealny dla osób cierpiących na alergie pokarmowe, zwracających uwagę na jakość spożywanego pożywienia, a także dla każdego, kogo urzeka niesamowity smak chleba.
Ten możliwy jest do uzyskania jedynie wtedy, gdy zakwas został przygotowany z wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości, które charakteryzują się pełnią smaku.
Quinoa zawarta w zakwasie sprawia, że świeży chleb przypada do gustu nie tylko dorosłym, ale także dzieciom, które niezwykle ciężko zachęcić do wyboru zdrowych i bogatych w wartości odżywcze produktów spożywczych.
Wybór zakwasu chlebowego w proszku BIO pozwala na szybkie i sprawne przygotowanie chleba z komosą ryżową, do którego dorzucimy wszystkie ulubione ziarna. Dodatkowo, opakowanie zostało przygotowane tak, by zużyć je jednorazowo i nie martwić się koniecznością przechowywania pozostałego zakwasu.
Biovegan stawia na zadowolenie konsumentów ze zdrowych i pożywnych produktów, których przygotowanie jest priorytetem tej ekologicznej firmy. Oferowane produkty są odpowiednie do stosowania zarówno przez osoby indywidualne, jak i restauracje oferujące dania wegańskie i bezglutenowe.
Jeśli marzysz o idealnym, prostym w przygotowaniu chlebie z chrupiącą skórką – wypróbuj zakwas w proszku. Z tyłu opakowania znajdziesz prosty przepis, z którego warto skorzystać!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych 9 g, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42 g;
Węglowodany: 80,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.