- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: BioVegan
Data ważności 30/05
Marzysz o chlebie orkiszowym, który urzeknie Cię niezapomnianym smakiem i aromatem? Masz dość sklepowych produktów, które niczym nie przypominają chleba na zakwasie? Zdecyduj się na samodzielny wypiek chleba jedynego w swoim rodzaju!
Każdy miłośnik chrupiącej skórki i mięsistego środka wie, że kluczem do sukcesu w wypieku chleba jest odpowiednio przygotowany zakwas. Jego samodzielne przygotowanie wymaga jednak nieco doświadczenia zdobywanego metodą prób i błędów. Doskonałym rozwiązaniem jest także wykorzystanie zakwasu chleba orkiszowego w proszku, który został starannie przygotowany przez firmę Biovegan.
Zakwas orkiszowy uzyskał certyfikaty BIO oraz Vegan, co świadczy o najwyższej jakości oferowanego przez Biovegan produktu. Wybierając tę propozycję mamy pewność, że przyrządzany chleb odznaczy się niesamowitym aromatem, będącym skutkiem wykorzystanie wysokiej jakości składników.
Zakwas orkiszowy jest produktem bezglutenowym, co pozwala na wykorzystanie go przez osoby z alergią pokarmową na gluten, a także te, które podejrzewają niekorzystny wpływ tego białka na swoje ciało.
Certyfikowany zakwas orkiszowy pozwala na pełne wykorzystanie dobrodziejstw chleba orkiszowego, który pozytywnie wpływa na zdrowie. Od dawna znany jest jako skarbnica witamin i minerałów, których tak bardzo brakuje nam w codziennej diecie. W przeciwieństwie do chleba pszennego, posiada węglowodany złożone, które uwalniają energię przez dłuższy czas i niwelują napady głodu idące w parze z nagłymi spadkami energii. Jako źródło błonnika doskonale sprawdza się w regulacji pracy jelit i w diecie nastawionej na redukowanie tkanki tłuszczowej.
Korzystając z zakwasu orkiszowego w proszku szybko i sprawnie przygotujesz wysokiej jakości chleb. Zakwas w proszku od Biovegan jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie mają wystarczająco dużo czasu, by samodzielnie przyrządzić zakwas chlebowy.
Z nami upieczesz wymarzony chleb orkiszowy o aromacie, który rozniesie się po całym domu. Wypiek bez konserwantów i wypełniaczy pozwoli na przygotowanie zdrowych, bezglutenowych posiłków.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego orkiszowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki orkiszowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.