- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: PureRein
Dostępne opcje
- Wysokiej jakości mąka kokosowa
- Perfekcyjny substytut mąk zbożowych
- Niższa zawartość węglowodanów
- Intensywny smak i aromat
- Dostarcza błonnika
PUREREIN Mąka kokosowa 500g to produkt stanowiący alternatywę dla mąk zbożowych, który pozwala na wykonanie zwyczajnych dań w zupełnie innym, wyjątkowym i smakowitym wydaniu, obniżając przy tym podaż węglowodanów.
Prezentowana mąka kokosowa to naturalny produkt, do którego produkcji użyto wysokiej jakości kokosów pochodzących z Indonezji. Charakteryzuje się ona znacząco niższa zawartością węglowodanów w stosunku do mąk dominujących na polskich stołach oraz wyższą ilością błonnika, stanowiąc przy tym ich realny zamiennik. Przede wszystkim jednak, mąka kokosowa ma unikalny smak i aromat, dzięki któremu wykonane z niej zwyczajne potrawy nabierają egzotycznego charakteru, pozwala także na poszerzenie horyzontów kulinarnych.
Warto też zaznaczyć, że dostarcza ona sporej ilości błonnika, którego podaż bywa zaniedbywana podczas diet low-carb lub keto. Warto w takim wypadku pamiętać, że odpowiednia ilość błonnika wspiera prawidłową pracę jelit oraz korzystnie wpływa florę bakteryjną
Podsumowując, PUREREIN Mąka kokosowa 500g to idealny produkt zarówno dla osób stosujących diety z ograniczoną podażą węglowodanów jak i tych poszukujących nowych wrażeń kulinarnych.
Porada eksperta:
Produkt doskonale nadaje się do wypieków, tak cukierniczych jak i standardowego pieczywa.
Podczas wdrażania produktu warto stosować niewielkie porcje w celu przyzwyczajenia organizmu do większej podaży tłuszczy.
Mąkę należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, jest ona bowiem wysoce higroskopijna, a po wchłonięciu wody szybciej traci walory smakowe i przydatność do spożycia.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Energia | 1492kJ/359kcal | 18% |
Tłuszcze | 13,5g | 19% |
-w tym tłuszcze nasycone | 12,8g | 64% |
Węglowodany | 22,6g | 9% |
w tym cukry | 19,5g | 22% |
Błonnik | 35,2 | 140% |
Białko | 19,2 | 38% |
Sól | 0,08g | 1% |