- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Dary Natury
Dostępne opcje
- Proszek do pieczenia z ekologiczną skrobią kukurydzianą
- Może być spożywany przez osoby na diecie bezglutenowej
- Dobra alternatywa dla zwykłego proszku do pieczenia
- Wolny od fosforanów i sztucznych dodatków
- Odpowiedni do wypieków każdego rodzaju
DARY NATURY Proszek do pieczenia to bezglutenowy proszek do pieczenia wytworzony z ekologicznej skrobi kukurydzianej i substancji spulchniających. Doskonale zastępuje tradycyjny proszek do pieczenia i jest odpowiedni do każdego rodzaju wypieków.
Proszek do pieczenia to nieodzowny składnik wielu ciast i wypieków, który ma za zadanie spulchniać produkt piekarnicze. Najczęściej jest to mieszanka zawierająca wodorowęglan sodu oraz jakieś regulatory kwasowości i substancje przeciwzbrylające.
Prezentowany proszek do pieczenia to innowacyjny produkt najwyższej jakości. Jest wolny od glutenu i nie zawiera kontrowersyjnych, nieobojętnych dla zdrowia fosforanów, barwników ani sztucznych dodatków. Wykorzystana do jego produkcji skrobia kukurydziana posiada certyfikat pochodzenia ekologicznego.
Prezentowany proszek do pieczenia nadaje się do każdego rodzaju wypieków. Umożliwia przygotowanie smacznych ciast i ciasteczek. Jest znakomitym środkiem spulchniającym i zapewnia odpowiedni, równomierny wzrost ciasta w trakcie pieczenia. Nie wpływa negatywnie ani na strukturę, ani na smak pieczonego ciasta.
Prezentowany proszek do pieczenia nie zawiera glutenu. To znakomita wiadomość dla osób, które postanowiły wyeliminować ten składnik ze swojej diety. Na rynku pojawia się coraz więcej mąk bezglutenowych, dzięki którym można pokusić się o samodzielne przygotowanie bezglutenowego ciasta. Z prezentowanym produktem będzie to jeszcze łatwiejsze i bezpieczne dla zdrowia.
Podsumowując, DARY NATURY Proszek do pieczenia to doskonała alternatywa dla zwykłego proszku do pieczenia. Używa się go dokładnie tak samo i w takich samych proporcjach jak tradycyjnego proszku do pieczenia. Jedno opakowanie jest przeznaczone na ok. 500 g mąki.