- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Dostępne opcje
- Prawdziwy włoski makaron
- Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
- Stworzony z naturalnie bezglutenowej mąki kukurydzianej i ryżowej
- Doskonale komponuje się z sosami na bazie pomidorów
- Prosty skład – tylko 2 składniki!
ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy został wykonany z ekologicznej, bezglutenowej mąki kukurydzianej oraz ryżowej. Stanowi bardzo dobrą alternatywę dla makaronu pszennego, szczególnie w przypadku osób nietolerujących glutenu.
Makaron został wyprodukowany przez włoską firmę Alce Nero, słynącą z wysokiej jakości makaronów ekologicznych, wśród których szczególnie miejsce zajmują produkty bezglutenowe. Makaron nie zawiera żadnych konserwantów, ani jakichkolwiek innych sztucznych dodatków. Wszystkie składniki wykorzystane podczas produkcji pochodzą z Włoch i posiadają certyfikat jakości BIO.
Ze względu na starannie opracowaną recepturę, makaron doskonale pasuje do tradycyjnego spaghetti, jak również do zmodyfikowanych form tej popularnej potrawy. Idealnie komponuje się z pesto oraz innymi sosami, a także ze słodkimi dodatkami, na przykład owocami. Poza osobami nietolerującymi glutenu, można polecić go wszystkim, którzy starają się stosować zdrową dietę, a zwłaszcza ludziom, którym zależy na zachowaniu szczupłej sylwetki.
Podsumowując, ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy to wyśmienity produkt, który ze względu na swoje walory smakowe i odżywcze oraz prostotę przygotowania uświetni niejeden zdrowy posiłek.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1499 kJ / 353 kcal | ** |
Tłuszcz | 1,4 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | ** |
Węglowodany | 77 g | ** |
w tym cukry | 2 g | ** |
Błonnik | 1 g | ** |
Białko | 7 g | ** |
Sól | 0,05 g | ** |