Menu
Koszyk

    ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 250g

    ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 250g
    Brak na magazynie
    ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) BIO bezglutenowy 250g
    9,99 zł
    Bez podatku: 9,99 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Alce Nero
    • Prawdziwy włoski makaron
    • Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
    • Stworzony z naturalnie bezglutenowej mąki kukurydzianej i ryżowej
    • Doskonale komponuje się z sosami na bazie pomidorów
    • Prosty skład – tylko 2 składniki! 

    ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy został wykonany z ekologicznej, bezglutenowej mąki kukurydzianej oraz ryżowej. Stanowi bardzo dobrą alternatywę dla makaronu pszennego, szczególnie w przypadku osób nietolerujących glutenu.

    Makaron został wyprodukowany przez włoską firmę Alce Nero, słynącą z wysokiej jakości makaronów ekologicznych, wśród których szczególnie miejsce zajmują produkty bezglutenowe. Makaron nie zawiera żadnych konserwantów, ani jakichkolwiek innych sztucznych dodatków. Wszystkie składniki wykorzystane podczas produkcji pochodzą z Włoch i posiadają certyfikat jakości BIO.

    Ze względu na starannie opracowaną recepturę, makaron doskonale pasuje do tradycyjnego spaghetti, jak również do zmodyfikowanych form tej popularnej potrawy. Idealnie komponuje się z pesto oraz innymi sosami, a także ze słodkimi dodatkami, na przykład owocami. Poza osobami nietolerującymi glutenu, można polecić go wszystkim, którzy starają się stosować zdrową dietę, a zwłaszcza ludziom, którym zależy na zachowaniu szczupłej sylwetki.

    Podsumowując, ALCE NERO Makaron kukurydziano-ryżowy to wyśmienity produkt, który ze względu na swoje walory smakowe i odżywcze oraz prostotę przygotowania uświetni niejeden zdrowy posiłek. 

    Wielkość opakowania: 250g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1491 kJ / 355 kcal**
    Tłuszcz1,4 g**
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g**
    Węglowodany78 g**
    w tym cukry2 g**
    Błonnik1 g**
    Białko7 g**
    Sól0,05 g**
    Składniki: Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Stosować wedle uznania.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: ECO, Bez glutenu, Naturalny, Wegetariański, Wegański
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności