Menu
Koszyk

    TERRASANA Makaron z ryżu czarnego BIO bezglutenowy 250g

    TERRASANA Makaron z ryżu czarnego BIO bezglutenowy 250g
    TERRASANA Makaron z ryżu czarnego BIO bezglutenowy 250g
    14,99 zł
    Bez podatku: 14,99 zł
    • Dostępność: Produkt dostępny
    • Producent: Terrasana
    • Makaron typu noodles z ekologicznego ryżu czarnego 
    • Idealny zamiennik zwykłego makaronu do spaghetti 
    • Cienkie, sprężyste, długie nitki o delikatnym smaku
    • Nie rozpada się po ugotowaniu 
    • Produkt bezglutenowy

    TERRASANA Makaron z ryżu czarnego to bezglutenowy makaron w postaci długich nitek, wytworzony z ekologicznej mąki ryżowej. 

    Ryż czarny to jedna z odmian ryżu kleistego. Ma charakterystyczny czarny kolor, który po ugotowaniu zmienia się w ciemnofioletowy. Cechuje się wysoką wartością odżywczą – zwiera 18 aminokwasów, kilka istotnych witamin i minerałów (m.in. żelazo, cynk, miedź). Ponadto jest zasobny w antocyjany, wykazujące działanie przeciwutleniające. 

    Najwyższa jakość: prezentowany produkt został przygotowany wyłącznie ze składników odznaczonych certyfikatem żywności ekologicznej. Dzięki kontrolowanemu procesowi hodowli ryż zachował nie tylko pełnię prozdrowotnych właściwości, ale i niepowtarzalny smak. Stworzona z niego mąka w połączeniu z wodą pozwoliła na stworzenie idealnego, czarnego makaronu. 

    Bezpieczny element diety: prezentowany makaron śmiało można polecić nawet osobom uczulonym na gluten. W związku z tym, że ryż naturalnie nie posiada tego uczulającego białka, makaron ryżowy jest produktem w pełni bezpiecznym i powszechnie stosowanym w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej oraz wegańskiej. 

    Idealny składnik różnorodnych potraw: makaron ryżowy stanowi podstawę kuchni azjatyckiej, ale może być stosowany do przyrządzania bardzo szerokiej gamy potraw, również z innych części świata. Makaron z czarnego ryżu, dzięki ciekawemu wyglądowi, jest chętnie wybierany nie tylko przez dorosłych, ale i dzieci. Po ugotowaniu nitki makaronu są miękkie i sprężyste, z powodzeniem mogą zastąpić klasyczny makaron do spaghetti. 

    Podsumowując, TERRASANA Makaron z ryżu czarnego to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makaronu z mąki pszennej.  Zachwyca niecodziennym wyglądem i delikatnym smakiem. Może być spożywany przez osoby uczulone na gluten. 

    Wielkość opakowania: 250g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1571 kJ / 371 kcal**
    Tłuszcz3,6 g**
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g**
    Węglowodany76.4 g**
    w tym cukry0 g**
    Błonnik1.8 g**
    Białko7.3 g**
    Sól0 g**
    Składniki: Mąka z ryżu czarnego*(60%), mąka z ryżu brązowego*, woda. (*składniki pochodzące z upraw ekologicznych)
    Stosować wedle uznania.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: Naturalny, Wegański, Wegetariański, ECO, Bez glutenu
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności