Menu
Koszyk

    ALCE NERO Makaron z semoliny (spaghetti) BIO 500g

    ALCE NERO Makaron z semoliny (spaghetti) BIO 500g
    Brak na magazynie
    ALCE NERO Makaron z semoliny (spaghetti) BIO 500g
    12,79 zł
    Bez podatku: 12,79 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Alce Nero
    • Umożliwia przygotowywanie wykwintnych i smacznych dań 
    • Ugotowany al dente nie klei się i zachowuje naturalny kolor
    • Idealny dla osób prowadzących zdrowy tryb życia
    • Na bazie pełnoziarnistej mąki ekologicznej
    • Źródło witamin i minerałów oraz błonnika

    Alce Nero Makaron z semoliny to wysokiej klasy włoski makaron z ekologicznej pełnoziarnistej mąki z twardej pszenicy durum, pochodzącej z certyfikowanych upraw rolniczych. Wytworzony wyłącznie z naturalnych składników, nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

    Doskonała konsystencja wysokiej jakości makaronu
    Makaron z semoliny podczas gotowania utrzymuje pożądaną zwartą fakturę i naturalny bursztynowy kolor, który jest wyróżnikiem dobrego jakościowo makaronu. Żaden smakosz nie może pozwolić sobie bowiem na rozgotowany, lepki makaron. Prezentowany produkt staje na wysokości zadania i zapewnia możliwość przygotowania dań al dente. W trakcie gotowania nie pochłania zbyt dużej ilości wody, a także nie zaczyna się kleić. Jest idealną, sypką propozycją makaronową, która nigdy nie zawiedzie Cię w kuchni.

    Źródło błonnika, witamin i minerałów
    Pełny przemiał pszenicy durum użytej do produkcji tego makaronu pozwala na całkowite zachowanie witamin i minerałów zawartych w ziarnach, czego nie obserwujemy w klasycznych makaronach. Spożywanie tego makaronu niesie za sobą szereg korzyści zdrowotnych, które odczujemy w codziennym funkcjonowaniu. Jest on źródłem węglowodanów złożonych, które nie powodują nagłych wyrzutów insuliny i zapewniają stałą podaż energii. Dostarcza ponadto cennych witamin i minerałów, m.in. fosfor, potas, cynk, magnez, żelazo czy wapń i witamin z grupy B oraz E, a także błonnika wspomagającego prawidłową perystaltykę jelit.

    Podsumowując, Alce Nero Makaron z semoliny to produkt odpowiedni dla każdego. Ze smakiem zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzięki optymalnemu rozkładowi składników odżywczych, może być stosowany także przez osoby prowadzące aktywny tryb życia. Doskonale spisze się zarówno w klasycznych posiłkach, jak i na diecie redukcyjnej.

    Wielkość opakowania: 500g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1474 kJ/351 kcal**
    Tłuszcz1,1 g**
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g**
    Węglowodany73 g**
    w tym cukry3,1 g**
    Błonnik2,9 g**
    Białko11 g**
    Sól0 g**
    Składniki: Semolina z pszenicy durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: ECO, Wegetariański, Naturalny
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności