Menu
Koszyk

    VIVIO Tapioka perełki 400g

    VIVIO Tapioka perełki 400g
    Brak na magazynie
    VIVIO Tapioka perełki 400g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Vivio

    Tapioka Perełki od uznanego dystrybutora zdrowej żywności – marki Vivio, to malutkie kuleczki pochodzące z korzenia manioku. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi, można je łączyć z wieloma składnikami tworząc finezyjne desery, tak popularne w krajach azjatyckich.

    Perełki tapioki to malutkie (2-3 mm średnicy), przezroczyste kuleczki, które po ugotowaniu stanowią świetną bazę do dietetycznych, niskokalorycznych deserów. Wykorzystuje się je głównie do puddingów, budyniów, napoju bubble tea oraz do zagęszczania deserów. Niezwykle popularna w kuchni azjatyckiej tapioka to produkt skrobiowy, pozyskiwany z korzenia manioku, czyli jednej z najważniejszych roślin uprawnych w Afryce, Azji i Ameryce Południowej. Tapioka jest niskokaloryczna, lekkostrawna, posiada neutralny smak. Stanowi świetną bazę dla deserów, które zyskują dzięki niej oryginalny, egzotyczny wygląd.

     Vivio – dystrybutor perełek tapioki to uznana firma na rynku żywności ekologicznej w Polsce. Poza importem najlepszej jakości produktów bio, firma kładzie duży nacisk na promocję zdrowego, aktywnego trybu życia i edukację dietetyczną.

    Podsumowując, Tapioka Perełki od firmy Vivio to:

    • produkt lekkostrawny i niskokaloryczny,
    • idealna baza dla lekkich deserów o finezyjnym wyglądzie,
    • produkt pochodzący z najlepszej części manioku – korzenia,
    • niezwykle popularny składnik kuchni azjatyckiej.

    Masa netto: 400 g

    Składniki: Skrobia z tapioki 98%, woda

    Kraj pochodzenia: Tajlandia

    Sposób przygotowania: Małe perełki tapioki należy gotować aż staną się miękkie i przezroczyste ok 40 minut. Tapiokę można wcześniej namoczyć, dzięki czemu

    skraca się czas gotowania.

    Wartość odżywcza w 100 g:

    • Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
    • Tłuszcz: <0,5 g
    • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: <0,1 g
    • Węglowodany: 86 g
    • Cukry: <0,5 g
    • Białko: <0,5 g
    • Sól: 0,06 g

     

    Przepis na pudding z perełek tapioki

    Składniki: 1/3 szklanki perełek, 3 szklanki mleka kokosowego, 1 łyżka cukru trzcinowego, szczypta soli, puszka ulubionego dżemu

    Sposób wykonania:

    • perełki z tapioki zalać mlekiem kokosowym i odstawić na godzinę,
    • dodać cukier, sól i zagotować
    • gotować na małym ogniu ok 15 minut do momentu, aż tapioka będzie miękka i przezroczysta,
    • przelać do szklanek lub pucharków i ostudzić
    • nałożyć na wierzch dżem
    • pudding najlepiej podawać schłodzony
    • można ozdobić wiórkami kokosowymi i liśćmi mięty.

     

    UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności