- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Bio Planet
Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Są doskonałą alternatywą dla płatków owsianych u osób będących na dietach bezglutenowych oraz wrażliwych na gluten.
Płatki jaglane zawierają cenne witaminy z grupy B, wpływających pozytywnie na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. W płatkach tych znajdziemy również bogate źródło witaminy E, przeciwdziałającej procesom starzenia oraz całą gamę minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Płatki jaglane są doskonałym źródłem węglowodanów u osób aktywnych fizycznie i stanowią niezwykle wartościowy element zdrowej diety. Są bardzo proste w przygotowaniu, ponieważ nie trzeba ich gotować ani zbyt długo moczyć. Stanowią idealną bazę do wszelkiego rodzaju owsianek i jaglanek, omletów a także przekąsek na bazie jogurtu i musli.
Nasza propozycja na przygotowanie idealnej jaglanki to połączenie:
- 100g płatków jaglanych
- 30g amarantusa ekspandowanego
- 20g czekoladowej odżywki białkowej
- 20g suszonych daktyli
- 20g masła orzechowego
- pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- dwie garści ulubionych owoców
Całość zalewamy letnią lub ciepłą wodą, dokładnie mieszamy i spożywamy na przykład jako posiłek po treningowy lub słodką przekąskę do mocnej, czarnej kawy :)
Składniki:
płatki jaglane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Certyfikaty: BIO