Menu
Koszyk

    BATOM Pektyna jabłkowa do dżemów 150g

    BATOM Pektyna jabłkowa do dżemów 150g
    Brak na magazynie
    BATOM Pektyna jabłkowa do dżemów 150g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: BATOM

    Pektyna jabłkowa od polskiej firmy Batom to w pełni naturalny produkt pochodzący z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. Co ważne, aminowana pektyna wymaga mniejszych ilości cukru. Stanowi ona doskonały środek żelujący, dzięki czemu możemy w stosunkowo łatwy sposób zagęścić ciecz i uzyskać pożądaną konsystencję dżemu, marmolady lub nadzienia. Pektynę owocową możemy również wykorzystać do produkcji w domowych warunkach takich produktów jak galaretki, napoje owocowe czy ketchup. Osoby, które regularnie robią domowe przetwory doskonale zdają sobie sprawę z zalet naturalnej pektyny, dzięki której wyroby pozbawione są ogromnej ilości cukru żelującego, a poza tym wyróżniają się smacznym, dużo bardziej naturalnym smakiem.

    Firma Batom to sprawdzony i uznany na rynku producent naturalnej, ekologicznej żywności. Duża część artykułów spożywczych od marki Batom posiada certyfikat ekologiczny oraz certyfikat fair trade. Aby zaświadczyć, że produkty pochodzą z upraw rolnictwa ekologicznego, firma co roku poddaje się kontroli akredytowanej jednostki certyfikującej w celu uzyskania certyfikatu zgodności.

    Podsumowując, pektyna jabłkowa do dżemów Batom, to:

    • doskonały produkt dla osób, które chcą zacząć robić własne przetwory,
    • naturalny składnik żelujący, dzięki któremu przygotujemy dżemy, marmoladę, nadzienie lub galaretkę,
    • produkt powstały na bazie 100% pektyny jabłkowej aminowanej.

    Składniki: Pektyna Jabłkowa amidowana 100%

    Kraj pochodzenia: Polska

    Informacja dla alergików: Może zawierać glutenorzechy, soję, seler i sezam.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Sposób użycia: Do gotujących się owoców dodaj 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasu cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 min.

    Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

    Producent: Batom Ul. Fieldorfa Nila 17, 31-209 Kraków

    UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności