- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Intenson
Dostępne opcje
- Powszechnie używana przyprawa o nieco bogatszym składzie wprost z Himalajów
- Przyprawa umieszczona w praktycznym i eleganckim młynku
- 100% naturalny produkt
Intenson Młynek czarny z solą himalajską to jedna z najczęściej używanych w kulinariach przypraw, która pozwoli wzbogacić je nie tylko delikatnym smakiem, ale również nadać większą wartość prozdrowotną.
Każdy stosuje przyprawy wzbogacające smak ulubionych potraw według własnego uznania, jednak sól jest na tyle uniwersalna, że używają jej niemal wszyscy. Wydawałoby się, iż wybór spożywanej soli nie ma znaczenia, wszak jest to ciągle ten sam związek chemiczny. Należy jednak podkreślić, iż takie myślenie jest błędne, gdyż produkty te potrafią różnić się m.in. zawartością mikroelementów. Dla tych, którzy pragną dostarczyć równocześnie niewielkiej porcji zdrowia, producent oferuje młynek z solą himalajską.
Sól himalajska pochodzi z terenów Pakistanu, gdzie jest wydobywana ręcznie, w wyniku czego nie istnieje możliwość przedostania się szkodliwych substancji w procesie jej produkcji. Warto podkreślić, iż jest ona używana od wielu lat w tamtejszej medycynie ludowej, dzięki obecności wielu istotnych składników mineralnych.
Do głównych mikroelementów zawartych w soli należą wapń, potas, magnez, żelazo i cynk. Warunkują one prawidłową pracę serca, mięśni, układu nerwowego, a także stanowią czynniki przeciwutleniające. Obecność żelaza może być szczególnie pożądana przez wegan i wegetarian, gdyż ich dieta nie zawsze jest zasobna w ten pierwiastek.
Zachowując kamienny charakter soli, w celu zapewnienia komfortu korzystania z jej dobroci, producent postanowił dołączyć młynek. Stanowi to nie tylko dość elegancki element wyposażenia kuchennego, lecz pozwala za każdym razem na bieżąco doprawiać przygotowywane potrawy.
Podsumowując, Intenson Młynek czarny z solą himalajską to niezbędny element wyposażenia kuchennego, który stanowi nie tylko jego elegancką ozdobę, ale również przydatny składnik dań w kontekście smaku, jak i podejścia zdrowotnego.