- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Dostępne opcje
- Ekologiczny włoski ocet balsamiczny z Modeny
- Wytwarzany z wyselekcjonowanych odmian lokalnych winogron
- Idealny do sałatek, sosów, dań z drobiu i czerwonego mięsa
- Wyrafinowany smak i aromat
Alce Nero Ocet balsamiczny z Modeny to doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw, wzbogacający ich smak oraz rozpieszczający kubki smakowe. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi czy sałatkami, ale może tworzyć również niecodzienne połączenie ze świeżymi owocami zapewniając całkiem nowe doznania kulinarne.
Do jego wyprodukowania użyto moszczu winnego z najlepszych odmian winogron (Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta, Fortana i Montuni), z dodatkiem octu winnego dojrzewającego w drewnianych beczkach. Produkt posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Ocet balsamiczny wywodzi się z Włoch, gdzie jego walory smakowe i właściwości prozdrowotne wykorzystywane są już od pokoleń. Tradycyjny ocet pochodzący z Modeny jest znany i ceniony na całym świecie.
Podsumowując, Alce Nero Ocet balsamiczny z Modeny to doskonała przyprawa potrafiąca zmienić zwykłe danie w wykwintną potrawę już za pomocą kilku tylko kropli.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 344kJ / 81kcal | ** |
Tłuszcz | 0 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | ** |
Węglowodany | 19,5 g | ** |
w tym cukry | 16 g | ** |
Błonnik | 1 g | ** |
Białko | 0,7 g | ** |
Sól | 0 g | ** |