- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Dostępne opcje
- Niefiltrowany i niepasteryzowany ekologiczny ocet jabłkowy
- Wyprodukowany w 100% z włoskich owoców
- Naturalnie mętny
- Kwasowość: 5%
Alce Nero Ocet jabłkowy niefiltrowany jest produktem ekologicznym, który powstał z jabłek wzrastających w słonecznym rejonie Włoch.
Owocom dojrzewającym w Italii zapewniona została bogata w minerały, niezanieczyszczona chemikaliami gleba, dzięki której odznaczają się głębokim smakiem i właściwościami odżywczymi. Po zbiorach zostały rozdrobnione, a drożdże zapewniły proces fermentacji alkoholowej, która zaszła dzięki obecności cukrów. Kolejnym krokiem było przeprowadzenie fermentacji octowej, w czym uczestniczyły bakterie. Produkt końcowy stanowi w pełni ekologiczny ocet, którego produkcja przebiegła w zgodzie z naturą.
Niefiltrowany ocet jabłkowy odznacza się żółto – brązową mętną barwą. Stopień kwasowości octu sięga 5%, co zapewnia optymalny smak i działanie. Brak zaawansowanego procesu technologicznego pozwala na zachowanie silnego działania prozdrowotnego octu.
Ocet jabłkowy znany jest już od czasów starożytnych, w których chętnie wykorzystywany był przede wszystkim do celów leczniczych. Produkt ten wykazuje bowiem działanie przeciwdrobnoustrojowe i wspomagające trawienie, a także wydaje się obiecującym środkiem mogącym poprawić wrażliwość na insulinę. Za korzyści wynikające ze stosowania octu jabłkowego odpowiada głównie kwas octowy. Dziś coraz chętniej powracamy do bogactwa natury nie tylko ze względu na właściwości prozdrowotne, ale także smak, którego nie sposób uzyskać przy pomocy popularnych związków chemicznych.
Podsumowując, Alce Nero Ocet jabłkowy niefiltrowany to wysokiej jakości produkt, który stanowi doskonały dodatek do sałatek i dipów. Może być stosowany wraz z roztworem wodnym jako napój spożywany o poranku. Sprawdzi się także w przygotowaniu domowych maseczek kosmetycznych.
Rekomenduje się spożycie nie więcej niż dwóch łyżeczek octu jabłkowego dziennie. Stanowi on suplement diety, a także zdrowszą alternatywę dla klasycznego octu, którego nadużywanie wiąże się z szeregiem skutków ubocznych.
w 100g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 17kJ / 4kcal | ** |
Tłuszcz | 0 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | ** |
Węglowodany | 0,9 g | ** |
w tym cukry | 0 g | ** |
Białko | 0 g | ** |