- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Dary Natury
Dostępne opcje
- Idealna przyprawa do mięs, warzyw, sosów i ryżu
- Połączenie aż ośmiu aromatycznych składników
- Zapewnia ciekawy smak i zaskakujący aromat
- Produkt w pełni ekologiczny
Dary Natury Przyprawa Garam Masala to ekologiczna oraz niezwykle aromatyczna, drobno mielona mieszanka ziół i składników, które dodadzą każdej potrawie niezapomnianego smaku i aromatu. Produkt doskonale komponuje się z daniami mięsnymi a także wegetariańskimi.
Garam Masala w kuchni indyjskiej
Prezentowany produkt stanowi jedną z odmian mieszanki przypraw pochodzącej z kuchni indyjskiej i głęboko zakorzenionej w tamtejszej kulturze. Składniki wchodzące w jej skład mają słodkawy smak, który jest przy tym dosyć intensywny i na swój sposób rozgrzewający. Stąd też nazwa – słowo garam oznacza bowiem „ogrzewający ciało” co było wykorzystywane niegdyś w medycynie ajurwedyjskiej.
Zaskakująco smaczne i aromatyczne potrawy
Garam Masala doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, baraniny czy wieprzowiny, jak również do warzyw, zup, sosów czy ryżu. Połączenie ośmiu, drobno zmielonych, aromatycznych składników, tj. kolendry, kminku, cynamonu, kardamonu, czarnego pieprzu, liści laurowych, goździków i anyżu, zaowocowało powstaniem uniwersalnej a zarazem oryginalnej przyprawy. W rękach sprawnego kucharza pomoże ona uczynić dania jeszcze bardziej wykwintnymi, zaś amatorów sztuki kulinarnej z pewnością zaskoczy smakiem i aromatem. Dodanie jej pod koniec gotowania lub też bezpośrednio przed podaniem, pozwoli zachować maksimum wartości odżywczych.
Podsumowując, Dary Natury Przyprawa Garam Masala to ekologiczna mieszanka przypraw zainspirowana kuchnią indyjską. Jej uniwersalne zastosowanie pozwala na dopieszczenie smaku i wzbogacenie aromatu wielu potraw, czyniąc ją pożądanym dodatkiem w każdej kuchni.