Menu
Koszyk

    LA BIO IDEA Fasolka borlotti (puszka) BIO 400g

    LA BIO IDEA Fasolka borlotti (puszka) BIO 400g
    Brak na magazynie
    LA BIO IDEA Fasolka borlotti (puszka) BIO 400g
    4,99 zł
    Bez podatku: 4,99 zł
    • Ekologiczna fasolka żurawinowa (borlotti) w słonej zalewie 
    • Doskonały dodatek do sałatek i dań jednogarnkowych
    • Cechuje się delikatnym lekko słodkawym smakiem 
    • Gotowa do spożycia (wymaga jedynie podgrzania)
    • Znakomite źródło błonnika i białka roślinnego 

    LA BIO IDEA Fasolka borlotti to odmiana fasoli powszechnie wykorzystywana w kuchni śródziemnomorskiej. Cechuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Pochodzi z upraw ekologicznych. Nie wymaga namaczania ani obróbki termicznej - po odsączeniu z zalewy jest gotowa do spożycia. 

    Fasola borlotti, zwana również żurawinową, to odmiana fasoli zwykłej. Zyskała popularność głównie w krajach śródziemnomorskich, jest często spotykana w potrawach kuchni włoskiej, tureckiej, greckiej i portugalskiej. Jej nasiona mają kolor różowy albo jasnobrązowy, który po ugotowaniu zmienia się w brąz. 

    Fasola borlotti należy do bardzo wartościowych warzyw. Jest znakomitym źródłem białka roślinnego i błonnika. Z tego względu często gości w menu osób na diecie wegetariańskiej albo wegańskiej. Można w niej znaleźć również witaminy (A, B, D, E i K) oraz składniki mineralne (żelazo, potas, magnez, fosfor, wapń, cynk).  

    Fasolę borlotti  można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Cechuje się ona bardzo przyjemnym, wyrazistym, lekko słodkawym smakiem. Stanowi smaczny dodatek do sałatek, zapiekanek, dań jednogarnkowych, gulaszy, zup czy sosów. Można ją wykorzystać również do przyrządzenia pasty kanapkowej albo podgrzać i spożyć jako danie główne. 

    Fasola borlotti w puszcze to idealna opcja dla osób zabieganych. Nie wymaga ona namaczania ani obróbki termicznej. Jest gotowa do spożycia od razu po odsączeniu z zalewy. Ewentualnie, jeśli ma pełnić rolę posiłku na ciepło, można ją podgrzać. Trzeba wiedzieć, że taka gotowa do użycia, ugotowana i konserwowana fasolka zachowuje praktycznie wszystkie walory odżywcze świeżego warzywa.  

    Podsumowując, LA BIO IDEA Fasolka borlotti to ekologiczna fasolka, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do przystawek i danie główne. 

    Wielkość opakowania: 400g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna322 kJ / 77 kcal *
    Tłuszcz0,3 g *
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g *
    Węglowodany10,8 g *
    w tym cukry1,0 g *
    Błonnik5,5 g *
    Białko4,9 g *
    Sól0,82 g *
    Składniki: Fasola borlotti* (60%), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Stosować wedle uznania.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: Wegański, Wegetariański, ECO, Bez glutenu, Bez cukru
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności