Menu
Koszyk

    BIO PLANET Fasolka mung BIO 400g

    BIO PLANET Fasolka mung BIO 400g
    Brak na magazynie
    BIO PLANET Fasolka mung BIO 400g
    8,99 zł
    Bez podatku: 8,99 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Bio Planet
    • Świetna alternatywa produktów mięsnych dla wegan i wegetarian
    • Wysoka zawartość aminokwasów egzogennych
    • Spora dawka witamin i mikroelementów
    • Długotrwałe uczucie sytości

    BIO PLANET Fasolka mung BIO to przepyszna w smaku roślina strączkowa, która jako danie jest swoistego rodzaju porcją zdrowia i rozkoszy dla podniebienia, płynącej wprost z talerza.

    Zmiany trendów dietetycznych wymuszają poniekąd poszukiwanie nowych produktów, które stanowić będą urozmaicenie jadłospisu. Producenci, starając się dopasować do potrzeb rynku, prześcigają się w dostarczaniu żywności dedykowanej konkretnej grupie odbiorców. Jednym z takich artkułów jest oferowana fasolka mung.

    Fasolka mung pochodzi z Indii, gdzie jej walory smakowe i zdrowotne cenione są od wielu wieków. Dzięki temu wykorzystywana jest w kuchni i medycynie ajuwerdyjskiej. Obecnie podbija rynki Europy, szczególnie wpasowując się w gusta żywieniowe wegan i wegetarian, ze względu na wysoką zawartość aminokwasów egzogennych.

    Warto również podkreślić bogactwo witamin i składników mineralnych. Fasolka jest dobrym źródłem żelaza, którego ilość w diecie bezmięsnej jest szczególnie ograniczona. Produkt obfituje w rzadko spotykane mikroelementy, takie jak mangan i selen, dostarcza także sporą ilość antyoksydantów, w tym witaminę C, której lwia część nie rozkłada się pod wpływem temperatury.

    Ziarna fasoli najlepiej spożywać po uprzednim namoczeniu i odpowiedniej obróbce termicznej. Zaskakuje ich miękka tekstura i słodkawy smak, który daje się odczuć po ugotowaniu. Fasolka może być serwowana jako baza lub dodatek do dań głównych. Ze względu na wysoką zawartość błonnika zapewni długotrwały stopień nasycenia, ograniczając chęć na podjadanie.

    Podsumowując, BIO PLANET Fasolka mung BIO to wysokobiałkowy, przepyszny produkt, będący świetną alternatywą posiłków mięsnych lub ciekawym urozmaiceniem codziennego jadłospisu.

    Wielkość opakowania: 400g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1332 kJ / 316 kcal**
    Tłuszcz1,3 g**
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g**
    Węglowodany44 g**
    w tym cukry6,6 g**
    Węglowodany44 g**
    w tym cukry6,6 g**
    Błonnik0,04 g**
    Białko24 g**
    Sól0,04 g**
    Składniki: Fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: Wegański, Wegetariański, ECO, Naturalny, Pure (bez dodatków)
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności