- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Alce Nero
Miód z kolendry charakteryzuje się łagodnym smakiem i oryginalnym aromatem, który sprawia, że bardzo chętnie wykorzystywany jest jako słodzik do napojów lub deserów. Wydobywany w warunkach ekologicznych, ten włoski produkt stanowi idealną alternatywę dla niezdrowego cukru.
O tym, że miód to naturalny antybiotyk, wiemy wszyscy. Włączając go do swojej diety, możemy poprawić odporność i zapobiegać przeziębieniom, a także zwalczać objawy grypy. Jest to produkt, na który warto postawić, jeżeli chcemy poprawić swój tryb życia i zacząć dbać nie tylko o swoją sylwetkę, ale o zdrowie ogólnie.
W kuchni miód z kolendry może być wykorzystywany na wiele sposobów. Świetnie sprawdza się jako słodzik do herbaty czy kawy zamiast cukru. Urozmaici smak drinków lub grzanego piwa oraz wina. Stosowany jest także do deserów, zarówno smacznych, domowych wypieków, jak i jogurtów i musli.
Wśród wszystkich miodów naturalnych, miód z kolendry uważany jest za jeden z najzdrowszych, ze względu na zawartość witamin oraz właściwości przeciwzapalne. Polecany jest osobom, które cierpią na problemy z układem pokarmowym, a także profilaktycznie jako produkt usprawniający trawienie. Miód z kolendry charakteryzuje się delikatną karmelową nutą, która urozmaici nam wszystkie słodkie potrawy, pomagając jednocześnie zachować dobrą kondycję i zdrowie.
Waga: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy
Produkt rolnictwa ekologicznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1408 kJ / 331 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 82,5 g
w tym cukry - 82,5 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.