Menu
Koszyk

    INTENSON Cukier z agawy BIO 200g

    INTENSON Cukier z agawy BIO 200g
    Brak na magazynie
    INTENSON Cukier z agawy BIO 200g
    9,99 zł
    Bez podatku: 9,99 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Intenson
    • Ekologiczny cukier z agawy o doskonałym smaku
    • Zamiennik białego cukru i słodzików
    • Szerokie zastosowanie w kuchni
    • Niski indeks glikemiczny
    • Źródło inuliny

    Intenson Cukier z agawy to wysokiej jakości ekologiczny produkt, będący doskonałą alternatywą spożywanego na co dzień białego cukru lub słodzików. To naturalna substancja słodząca nadająca smak rozmaitym potrawom i napojom. 

    Agawa to rodzaj rośliny znajdującej zastosowanie zarówno w ogrodnictwie, jak i gastronomii. Wykorzystywana jest m.in. jako środek słodzący, słynący z licznych korzyści dla zdrowia organizmu. 

    Zamiennik tradycyjnego cukru
    Cukier z agawy stanowi idealny zamiennik dla tradycyjnego cukru, charakteryzując się niższym indeksem glikemicznym. Dodatkowo wyróżnia się słodszym smakiem, co pozwala na stosowanie go w mniejszych ilościach. Jest to substancja słodząca, którą zainteresować się mogą diabetycy oraz osoby z insulinoopornością, ale też każdy, kto pragnie dobrej zmiany w codziennym jadłospisie. 

    Szerokie zastosowanie w kuchni  
    Cukier z agawy cechuje się delikatnym smakiem, zbliżonym do syropu klonowego. Uświetnia on ciasta i desery, ale także wykorzystywany jest jako dodatek do ciepłych i zimnych napojów. Jest to produkt odpowiedni dla wegan, przez co cieszyć się nim może znacznie szersza grupa konsumentów. 

    Źródło inuliny
    Produkt zawiera dobroczynną inulinę – związek usprawniający pracę układu pokarmowego. To naturalny prebiotyk, stymulujący wzrost fizjologicznej flory bakteryjnej jelit. Usprawnia on procesy trawienne, zapobiegając zaparciom, a także pomaga w eliminacji niekorzystnych metabolitów. 

    Podsumowując, Intenson Cukier z agawy to zdrowsza alternatywa białego cukru, będąca prawdziwą ucztą dla podniebienia. 

    Wielkość opakowania: 200g
    w 100gzawartość%ZDS
    Wartość energetyczna1 632 kJ / 390 kcal-
    Tłuszcz0g-
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0g-
    Węglowodany98g-
    w tym cukry96g-
    Białko0g-
    Sól90mg-
    Składniki: 95% cukier z agawy, 5% maltrodekstryna
    Jest doskonały jako zamiennik cukru do słodzenia zimnych i gorących napojów, posypywania wypieków i owoców w miejsce cukru pudru oraz do wzmacniania smaku wszelkiego rodzaju potraw.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Tagi: Naturalny, Wegański, Wegetariański, ECO, Pure (bez dodatków)
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności