- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Bio Food
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty i marchwi kwaszonych oraz pasteryzację. Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden.
Kiszone warzywa to naturalne probiotyki będące źródłem kwasu mlekowego - powstałego podczas fermentacji.
Ponieważ zarówno kiszenie jak i mrożenie to najlepsze sposoby obróbki konserwującej żywność, podczas których zostaje zachowana maksymalna ilość witamin i minerałów zawartych w warzywach (chodzi głównie o witaminę C i prowitaminę A które niestety nie są odporne na ogrzewanie). Jak wiadomo, duża dawka witaminy C poprawia odporność organizmu na infekcje, natomiast witaminy z grupy B, których ilość których ilość zwiększa się podczas kiszenia poprawiają pracę układu nerwowego oraz koncentrację.
Skład: bezpośrednio tłoczone soki z kwaszonej kapusty*, kwaszonej marchwi* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pojemność: 300 ml
Sok z kiszonej kapusty: zgodnie z informacją uzyskaną od producenta, na żadnym etapie produkcji nie wykorzystuje się octu spirytusowego ani kwasu octowego.