Menu
Koszyk

    BIO PLANET Lucuma sproszkowana BIO 200g

    BIO PLANET Lucuma sproszkowana BIO 200g
    Brak na magazynie
    BIO PLANET Lucuma sproszkowana BIO 200g
    0,00 zł
    Bez podatku: 0,00 zł
    • Dostępność: Brak na magazynie
    • Producent: Bio Planet

    Ekologiczna lucuma w postaci proszku wytwarzana jest z miąższu tropikalnego owocu lucumy. Charakteryzuje się słodkim smakiem, podobnym do karmelu i syropu klonowego. Idealna do przygotowywania domowych deserów, jako dodatek smakowy do lodów, koktajli mlecznych, tortów, ciast, ciasteczek i pieczywa.

     

    Oprócz właściwości które sprawiają że lucuma jest idealnym dietetycznym słodzikiem, jest ona również bogata w wartości odżywcze i ma wiele właściwości prozdrowotnych:

    - Zawiera bardzo dużo witamin, zwłaszcza z grupy B (B1, B2, B3, B5), C, składniki mineralne (wapń, żelazo, fosfor), przeciwutleniacze, beta-karoten, błonnik pokarmowy.

    - Jest źródłem węglowodanów złożonych, a ma przy tym niski indeks glikemiczny. To idealny produkt dla diabetyków.

    - Ma też właściwości przeciwzapalne, pomaga zwalczać  bakterie i wirusy.

    - Wzmacnia układ odpornościowy, poprawia kondycję naszego organizmu.

    - Pomaga oczyszczać organizm z toksyn i reguluje pracę jelit.

    - Jest pomocna w procesie odchudzania.

    - Wspomaga pracę i regenerację mięśni, wzmacnia kości i zęby, poprawia wygląd włosów i paznokci.

    - Reguluje gospodarkę hormonalną, niweluje stres.

    - Przyśpiesza gojenie się ran i wspomaga pracę nerek.

    - Spowalnia procesy starzenia.

     

     

    Sproszkowana lucuma to produkt pozyskiwany z miąższu owoców pochodzących z upraw ekologicznych. Lucuma to roślina rosnąca w Ameryce Południowej, zaliczana do rodziny sączyńcowatych. Występuje przede wszystkim na zachodnich obrzeżach kontynentu, czyli w Chile, Peru, Ekwadorze i Kolumbii. Owoce lucumy charakteryzują się bardzo słodkim smakiem, zbliżonym do karmelu, słodkich ziemniaków oraz syropu klonowego. Dzięki temu stanowią doskonały zamiennik cukru, umożliwiając przygotowanie smacznych ciast, koktajli oraz wielu innych potraw. Niski indeks glikemiczny lucumy sprawia, że takie desery mogą być spożywane przez diabetyków. Ze względu na naturalne pochodzenie lucuma stanowi znacznie lepszą propozycję niż sztuczne słodziki. Owoce lucumy są bogate w witaminy B1, B2, B3, B5 i C oraz żelazo, fosfor, wapń, przeciwutleniacze, błonnik i beta karoten. Dostarczają dużą dawkę węglowodanów złożonych, które są źródłem energii dla organizmu. W medycynie naturalnej są cenione z powodu korzystnego wpływu na układ odpornościowy i ogólną kondycję, jak również z uwagi na właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe . Lucuma usprawnia pracę jelit, działa detoksykacyjnie, reguluje funkcjonowanie hormonów oraz wzmacnia strukturę kości.

     

    Sproszkowana lucuma może zawierać śladowe ilości orzeszków, sezamu, soi albo glutenu, tak więc należy zachować ostrożność w przypadku alergii na któreś z nich. Postać proszku sprawia, że produkt jest łatwy w użyciu i ułatwia odmierzenie optymalnej ilości lucumy.


    Skład:  Lucuma sproszkowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)  

    Waga: 200g

     

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

     

    Wartość energetyczna - 1331 kJ / 316 kcal

    Tłuszcz - 1,2 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g

    Węglowodany - 61 g

    w tym cukry - 33 g

    Błonnik - 21 g

    Białko - 4,8 g

    Sól - 0,05 g

     

    INFORMACJA ALERGENNA

    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

     

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Napisz opinię

    Zła Dobra
    Używamy plików cookie i innych podobnych technologii, aby poprawić komfort przeglądania i funkcjonalność naszej witryny. Polityka prywatności