- Dostępność: Brak na magazynie
- Producent: Cosmoveda
Dostępne opcje
- Wyprodukowane z masła pozyskanego od mleka krów wypasanych u podnóża Alp
- Niższa zawartość laktozy i kazeiny w porównaniu do tradycyjnego masła
- Nadaje potrawom delikatny, maślany smak
- Idealne do gotowania, smażenia i duszenia
- Posiada certyfikat BIO
- Produkt bezglutenowy
Cosmoveda Masło klarowane ghee jest masłem z certyfikatem BIO. Żywność ekologiczna odznacza się wysokimi wartościami odżywczymi i najwyższą jakością na rynku. Produkowana w zgodzie z naturą jest w stanie dostarczyć nam wszystkiego, co najlepsze.
Masło klarowane przeznaczone jest nie tylko do kuchennych zadań specjalnych, ale przede wszystkim przyrządzania zdrowych i smacznych posiłków. Doskonale spisuje się zarówno na zimno, jak i ciepło. Nadaje potrawom delikatnego, prawdziwego maślanego smaku, a kanapki przyrządzone z jego użyciem znacząco różnią się od tych, do których przywykliśmy. Najwyższej jakości masło ghee jest produktem nadającym się do gotowania, smażenia, pieczenia, smarowania, przyrządzania mas cukierniczych.
Zamienienie klasycznej kostki masła na masło klarowane jest korzystną zmianą, ponieważ masło ghee m.in. dłużej utrzymuje świeżość, ma niższą zawartość kazeiny i laktozy, a dzięki wysokiej temperaturze dymienia może być używane do smażenia (nie tylko jajecznicy).
Podsumowując, Cosmoveda Masło klarowane ghee jest zdrową alternatywą dla innych tłuszczów. Produkt jest polecany osobom dbającym o jakość pożywienia, dzieciom, a także osobom starszym i posiadającym nietolerancje pokarmowe.
w 100g | Zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 3692 kJ/898 kcal | - |
Tłuszcz | 99,8 | - |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 62,9 g | - |
Węglowodany | 0 g | - |
W tym cukry | 0 g | - |
Białko | 0 g | - |
Sól | 0 g | - |